نوشته شده توسط : علی سجادی

برندسازی در زمینه فروش و بازاریابی بسیار تأثیرگذار است. علاوه بر این که داشتن یک برند تجاری شما را از رقبا متمایز می‌سازد، دلایل مهم دیگری نیز وجود دارد که ساخت برند را به یک مقوله پر اهمیت در کسب و کار تبدیل می‌کند. در ایران به دوصورت میتوانید برند داشته باشید مورد اول اینکه برند خود را در اداره مالکیت معنوی ثبت کنید و دیگر اینکه از بورس برند که مرجع خرید و فروش برند است کمک بگیرید و از برند های أماده این سایت استفاده کنید . اما اینکه چرا برند سازی مهم است دلایل زیادی دارد و این دلایل عبارتند از:

 

 

اطلاع‌رسانی به مخاطبین

برندینگ در بازاریابی محصول نقش بسزایی دارد، وظیفه اصلی بازایابی اطلاع‌رسانی به مخاطب درباره محصول و خدمات است که با کمک برندسازی می‌توان به راحتی به این مهم دست پیدا کرد.

 

 

 

یکپارچگی

 

برندسازی سبب می‌شود تا نام، آرم، محصول و خدمات یک کسب و کار با هم پیوند داشته و زیر سایه یک برند قرار گیرند. به این ترتیب ترغیب مشتری برای توجه به یک محصول یا خدمات کار ساده‌تری است. با یکپارچگی و هدفمندی اعضا در سازمان، شکل بازاریابی ارتقاء یافته و با موفقیت بیشتری همراه است.

 

 

 

افزایش فروش

 

یکی از مواردی که برندسازی تأثیر مستقیمی روی آن دارد، افزایش فروش است. تجربه نشان می‌دهد که برند تجاری باعث افزایش فروش و کسب درآمد می‌شود. به راحتی می‌توان بر اساس چگونگی عملکرد و استراتژی‌های بازاریابی یک برند تجاری میزان درآمد و کسب سود آن را تخمین زد. ضمن این که تجاری‌سازی یک برند کمک می‌کند تا با افزایش فعالیت‌های استراتژیک در حوزه بازاریابی و آموزش‌های موجود در این زمینه به فروش بیشتری دست پیدا کند.

 

 

 

اعتمادسازی در بازار

 

وقتی یک کسب و کار صاحب یک برند تجاری باشد از اعتماد و اعتبار بیشتری در بازار برخوردار است. در واقع با برندینگ شما اعلام می‌کنید که به وعده‌های خود عمل خواهید کرد، ادعا‌هایی که در مورد محصولات یا خدمات خود ارائه می‌کنید واقعی است و تضمین لازم برای اجرای آن‌ها را در اختیار دارید. در حقیقت این برندسازی است که به مشتری اجازه ایجاد ذهنیت مثبت در مورد محصولات یا خدمات شما را می‌بخشد.

 

نقش برندینگ و برندسازی در توسعه و رشد کسب و کار

 

به هیچ عنوان نمی‌توان از نقش مؤثر ساخت برند در مسیر توسعه کسب و کار غافل بود. برند سازی به شما کمک می‌کند تا علاوه بر ایجاد تأثیرات مثبت و ماندگار در ذهن مخاطب، به نیازهای آینده آنها نیز واقف باشید. ضمن این که اصلی‌ترین عامل تمایز شما از رقبایتان در عرصه‌های مختلف راه‌اندازی، رشد و توسعه کسب و کار همین ساخت برند است.

 

 

 

هویت بخشی، هدایت کسب و کار جدید و طراحی استراتژی های بازاریابی موفق از مهمترین تأثیرات برندسازی است. وقتی هویت‌سازی برای برند به طور کامل و اصولی انجام گیرد، اعتمادسازی بازار و مخاطبین نیز به شکل صحیح‌تری پیش می‌رود، شما می‌توانید برنامه‌ریزی مدون و استراتژی‌های بازاریابی را به خوبی در مسییر رشد خود پیاده‌سازی کنید و در نتیجه، رشد و توسعه کسب و کار سریع‌تر و اصولی‌تر پیش خواهد رفت.

 

 

 

بیشتر بخوانید: نقش عکسها در بازاریابی، برندسازی و فروش کسب و کارها

 

برای برندسازی اصولی چه مراحل و پروسه‌ای باید انجام شود؟

برای این که برندسازی به شکل اصولی و موفقیت‌آمیز انجام گیرد باید از مراحل آن آگاه باشید. در واقع این مراحل به شما کمک می‌کند تا گام‌های مطمئن‌تری در مسیر برند سازی بردارید و سریع‌تر به هدف برسید:

  

زیرساخت‌ها را مهیا کنید

 

یکی از مهمترین و اولین قدم‌ها در مسیر برندسازی، مهیا بودن زیرساخت‌های لازم است. ویژگی‌های برند را بررسی کنید، مثلاً مدرن بودن، لوکس بودن، ارزان بودن، رقابتی بودن و… از جمله ویژگی‌هایی است که می‌توانید برای برند خود در نظر بگیرید. نکته مهم توجه و تحقیق بازار است. بهتر است قبل از اقدام به برندینگ، وضعیت رقابت، تهدید‌ها و فرصت‌های بازار را نیز شناسایی کنید.

  

شخصیت‌سازی برند

 

این مسأله یکی از مهمترین گام‌های برندسازی است. باید برای برند خود شخصیتی قدرتمند و خاص طراحی کنید. باید ویژگی های منحصر بفردی برای هویت  برند خود در نظر بگیرید. مثلاً المان‌های بصری از جمله لوگو، بروشور، وب سایت، بنر‌های تبلیغاتی و… ، لحن گفتار متن کاتالوگ، نوشتار متن سایت، ‌ایمیل‌ها، آگهی‌ها و… ، نوع بسته‌بندی، طراحی بسته‌بندی، رنگ بسته‌بندی، محیط کار شامل لباس پرسنل، دکوراسیون داخلی، نوع ارتباط با مشتری، منشور سازمانی و… همگی از جمله مواردی هستند که در مورد شخصیت‌سازی برند باید به آن‌ها توجه خاص داشته باشید.

 

 سایت مالکیت معنوی ثبت برند : 

https://ipm.ssaa.ir/SignIn?Anonymous=Yes&StbValidator=636879836407911364&xss=No

 

 

برندسازی

 

 

بیشتر بخوانید: وب سایت چه نقشی در بازاریابی و برندسازی کسب و کارها دارد؟

 

چشم انداز واضح و مشخص

 

برای این که بتوانید برنامه‌ریزی خوب و دقیقی ارائه کنید نیاز است که چشم انداز واضحی داشته باشید. بررسی مواردی چون بازار‌های هدف، سهم برند از بازار، میزان درآمد و دارایی و… از جمله مواردی است که باید مشخص کنید. به این مسأله دقت داشته باشید که شما نمی‌توانید در همه زمینه‌ها برند باشید، پس بهتر است به دنبال نقاط قوت خود باشید، در این زمینه حتماً رقبا را از جهات مختلف بررسی کنید. 

 

مراحل اصلی برندسازی

برندینگ یا برندسازی شامل سه مرحله مهم و اساسی است که باید به صورت استاندارد و اصولی پیاده‌سازی شود. این مراحل عبارتند از:

  

برندسازی استراتژیک:

 

در این مرحله از کار شما محصول یا خدمات خود را برای شناخته شدن بهتر وارد بازار می‌کنید. معمولاً برندینگ با پخش محصل در بازار نوعی برند سازی استراتژیک محسوب می‌شود.

 

برندسازی میانی:

 

در این مرحله شما سعی می‌کنید روی نقاط قوت خود تمرکز کنید و وجه تمایز خود از رقبا را برجسته‌تر سازید. نوع ارتباط با مشتری، بسته‌بندی اصولی، ارائه خدمات با کیفیت، محصولات متمایز و… از جمله مواردی است که در این شکل از برند سازی مورد توجه قرار می‌گیرد.

 

برندسازی عملیاتی:

 

در این مرحله شما با برنامه‌ریزی کوتاه و بلندمدت برای شناخته شدن پیش می‌روید، تبلیغات، بازاریابی و تلاش برای ماندگاری در ذهن مخاطب با روش‌های استراتژیک از جمله مواردی است که در این بخش جای می‌گیرد.



:: بازدید از این مطلب : 128
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی سجادی

 

ساخت برند در یک شب ممکن نیست و شاید لازم باشد سال‌ها برای آن وقت و هزینه صرف کنید؛ اما در هر نقطه از مسیر که باشید، یک اشتباه کوچک می‌تواند تمام آنچه را که ساخته‌اید، خراب کند و شما را باز به نقطۀ صفر برگرداند. در بدترین حالت، برای همیشه حمایت و جایگاه خود را در بین مردم از دست می‌دهیدبرای دوری از این اتفاق، باید استراتژی خود را بر پایه‌ای محکم بنا کنید و قدم‌های ابتدایی مراحل برندینگ را به‌درستی بردارید. در این صورت، برندی قدرتمند می‌سازید که در برابر هر زلزله‌ای مقاوم خواهد بود و به‌راحتی ویران نمی‌شود. قبل از شروع مراحل ما باید یک نام برای برند خود انتخاب کنیم که در صورت مشکل در ثبت این برند در سازمان مالکیت معنوی میتوانیم از کارشناسان خبره بورس برند در زمینه خرید برند و فروش برند آماده و ثبت شده که کار مارا به شدت سرعت میبخشند کمک بگیریم.

 

به همین خاطر، اجازه دهید به سراغ معرفی مراحل برندسازی برویم:

 

۱. هدف کسب‌وکار خود را تعیین کنید

 

هر برند موفقی یک هدف قدرتمند و متمرکز دارد. این هدف همیشه مبنای تلاش‌ها و فعالیت‌های کسب‌وکار قرار می‌گیرد، اجازه نمی‌دهد از مسیر درست خارج شود و در نگرش مشتریان، کارمندان و بازار نسبت به آن تأثیر می‌گذارد.

 

اگر در تعیین هدف خود سردرگم هستید، از دایرۀ طلایی سیمون سینک (Simon Sinek) استفاده کنید و سه سؤال زیر را پاسخ دهید:

 

چه چیزی (What): محصول یا کسب‌وکار شما چه ویژگی‌هایی دارد؟ و چه ارزشی به مشتری ارائه می‌دهد؟

چگونه (How): چگونه می‌توانید متفاوت از رقبا باشید؟ مزیت رقابتی و نقطۀ تمایز شما نسبت به آن‌ها چیست؟ و چرا باید مردم به شما توجه کنند؟

چرا (Why): چرا این مجموعه شکل گرفته است؟ و می‌خواهد چه مشکلی را حل کند؟

 

 

۲. رقبای خود را بشناسید

 

با شناخت رقبا متوجه می‌شوید که چه جایگاهی در بازار دارید و باید به کجا برسید؛ همچنین نقاط تمایز و قوت خود را کشف می‌کنید و می‌توانید برای قانع‌کردن مخاطب، روی آن‌ها مانور دهید. برای این کار، ابتدا سؤالات زیر را بررسی کنید:

 

کدام شرکت‌ها رقیب اصلی شما به حساب می‌آیند؟

چه موفقیت‌ها و شکست‌هایی داشته‌اند؟

محصولات آن‌ها چه ویژگی‌هایی دارند؟

مشتریان و کاربران وب، چه چیزهایی دربارۀ آن‌ها می‌گویند؟

از چه کانال‌های آفلاین و آنلاینی برای بازاریابی خود استفاده می‌کنند؟

داده‌هایی را که به دست می‌آورید، در یک جدول وارد کنید و مقایسه‌ای بین آن‌ها و اطلاعات مجموعۀ خود انجام دهید. کدام دغدغۀ مشتری در این بازار نادیده گرفته شده است که محصول شما می‌‌تواند به آن پاسخ دهد؟

 

مقاله پیشنهادی: برندینگ دیجیتال چیست؛ برندسازی دیجیتال به‌ زبانی ساده

 ۳. مخاطب هدف خود را تعیین کنید

تمام کسب‌وکار شما حول مخاطب می‌چرخد؛ مأموریت و پیام شما را رفتارها، نیازها و سبک‌ زندگی او مشخص می‌کنند. نمی‌توان همۀ مردم و بازار را مشتریان خود دانست و رضایت تمام آن‌ها را جلب کرد؛ بنابراین باید بخشی از بازار را انتخاب کنید.

 

برندهای مختلف مایع‌ ظرفشویی را در نظر بگیرید. آن‌ها محصولی یکسان دارند؛ اما هر یک بر سگمنت متفاوتی از جامعه تمرکز کرده‌اند:

 

دورتو با شعار «بوی تمیزی می‌دهد» و شخصیت عمه‌خانم، افرادی را انتخاب کرده است که به تمیزی و براق‌کردن ظرف‌ها اهمیت می‌دهند.

خاکستر با شعار «بدون پارابن» به سراغ مصرف‌کنندگانی می‌رود که نگران سلامت خود هستند و از مواد شیمیایی و سمی دوری می‌کنند.

پریل هم میگوید: «فقط یک قطره کافی است» و روی سخنش کاربرانی هستند که به‌صرفه‌بودن محصول برایشان در اولویت قرار دارد.

 

 

شعار دورتو

 

 

می‌توانید مخاطب ایدئال خود را بسازید. از خود بپرسید می‌خواهید چه کسی مشتری شما باشد و این شخص از چه ویژگی‌ها و عادت‌های رفتاری‌‌ای برخوردار است. سپس، براساس همین پرسونا، استراتژی‌های بازاریابی خود را تدوین کنید.

 

تا اینجای کار، با ۳ مرحله از مراحل برندسازی آشنا شدید. ادامهٔ مسیر به انجام صحیح این ۳ مرحله گره خورده است؛ بنابراین توصیه می‌کنیم کمی وسواس به خرج دهید و از آن‌ها سرسری نگذرید.

 

هر هفته یک محتوای اختصاصی همراه با جدیدترین مقالات، اخبار و نکات آموزشی بازاریابی و تبلیغات را برای شما می‌فرستیم.

 

۴. مأموریت و چشم‌انداز خود را مشخص کنید

 

داشتن یک چشم‌انداز و مأموریت مشخص به شما کمک می‌کند تصمیم‌های درستی بگیرید و فرایندهای هدفمندتر و مؤثرتری تعریف کنید.

 

چشم‌انداز (Vision):

در چشم‌انداز هدف بلندمدت، رؤیا یا آیندۀ ایدئالی  را تعریف می‌کنید که می‌خواهید روزی به آن برسید. این هدف می‌تواند آرمانی و احساسی باشد. برای مثال، دیزنی‌لند چشم‌انداز خود را این‌گونه تعریف کرده است:

 

همۀ مردم خوشحال باشند

 

چشم‌انداز به کارمندان برای تلاش بیشتر و عملکرد بهتر انگیزه می‌دهد و آن‌ها را نسبت به کارشان متعهد می‌سازد.

 

مأموریت (Mission):

مأموریت به کارهای در حال انجام شما گفته می‌شود و باید در نهایت، شما را به چشم‌اندازتان برسانند. به عبارتی، مأموریت مشخص می‌کند چگونه و با انجام چه کارهایی به چشم‌انداز خود می‌رسید.

 

باز هم برگردیم به دیزنی‌لند؛ مأموریت این کمپانی «سرگرم‌کردن، آگاه‌ساختن و الهام‌بخشی به مردم سراسر جهان با قدرت داستان‌سرایی، خلاقیت و فناوری‌های نو» تعریف شده است. مأموریت این مجموعه را می‌توان در محصولات، خدمات و تبلیغات آن به‌وضوح دید و همۀ آن‌ها به چشم‌انداز آن یعنی خوشحال‌کردن مخاطب ختم می‌شوند.

 

مقاله پیشنهادی: استراتژی کسب و کار چیست؟ ۹ نمونه استراتژی کسب و کار

۵. صدا و لحن برند خود را پیدا کنید

صدا و لحن برند نحوۀ ارتباط او با مشتریان را تعیین می‌کند. صدای شما تداعی‌گر شخصیت کسب‌وکارتان است؛ شخصیتی مهربان، شوخ یا پرقدرت و جدی. این صدا باید در تمام رسانه‌ها ثابت باشد؛ به‌گونه‌ای که وقتی کاربر محتوا یا تبلیغی از شما دید، شخصیتی که دارید که در ذهنش شکل بگیرد. درست مثل وقتی که با شماره‌ای ناشناس به دوستمان زنگ می‌زنیم و او از صدا ما را می‌شناسد.

 

برای مثال ازکی همه‌جا شخصیت و صدایی دوستانه دارد و بیمه‌دات‌کام چهره‌ای جدی و رسمی‌تر از خود نشان می‌دهد.

 

 

 

صدا و لحن برند ازکی

 

 

برای پیداکردن صدای مجموعۀ خود لیستی از ویژگی‌هایی آن تهیه کنید؛ چند سال دارید؟ آیا به ماجراجویی علاقه دارید؟ یا بسیار مهربان و دلسوز هستید و مدام در رویدادهای خیرانه شرکت می‌کنید؟

 

در بین این ویژگی‌ها باید لحن گفت‌وگوی این شخصیت را هم در کانال‌های مختلف مشخص کنید. آیا او در اینستاگرام داستان‌های خود را برای مشتریان تعریف می‌کند و در لینکدین نکات آموزشی به مخاطب یاد می‌دهد؟

 

برای این صدا و لحن انتخابی خود، داکیومنتی از ویژگی‌های شخصیتی برندتان، لغات، جملات و سناریوهای مناسب او تهیه کنید و در اختیار بخش‌های مختلف سازمان قرار دهید.

 

 

 

۶. پیام و داستان شخصیت خود را خلق کنید

خلق پیام و داستان شخصیت شما یکی از مراحل برندسازی به حساب می‌‌‌‌آید که از همیت زیادی هم برخوردار است. داستان شرکت شما باید روایتی منسجم و احساسی از یک قهرمان باشد و محتوای آن موارد زیر را در بر بگیرد:

 

 این فرد، چه نوع تیپ شخصیتی‌ای دارد؟

چگونه ایدۀ اولیه در ذهن او شکل گرفت؟

 او برای رساندن مجموعه به نقطۀ فعلی، با چه چالش‌هایی دست‌وپنجه نرم کرده است؟

چه احساساتی را در رویارویی با شرایط مختلف تجربه‌ کرده است؟

این قهرمان در پایان پیام داستان را می‌گوید و توضیح می‌دهد که از تمام این فرازونشیب‌ها چه درسی گرفته است.

 

می‌توان از داستان برند تامز (TOMS) مثال زد که همه‌چیز از سفر آرژانتین آغاز شد؛ جایی که بلیک مایکوسی با کودکانی مواجه شد که کفش نداشتند. بلیک در همان سفر تصمیم گرفت شرکتی تاسیس کند که نه‌تنها برای او سود داشته باشد، بلکه به فقرا هم کمک کند؛ بنابراین به‌ازای هر جفت کفشی که تامز فروخت، یک جفت هم به کودکی هدیه داده شد. بد نیست بدانید که آن‌ها تا سال ۲۰۲۰، صد میلیون کفش به مردم نیازمند هدیه دادند.

 

 

 

۷. هویت بصری کسب‌وکار را بسازید

می‌خواهید مشتریان، شما را با چه عناصر بصری و المان‌های گرافیکی‌ بشناسند؟ در این مرحله، با طراحی اجزای زیر، چهرۀ ظاهری هویت خود را می‌سازید:

 

لوگو؛

پالت رنگی انتخاب‌شده؛

تایپوگرافی و فونت؛

سبک عکاسی و تصاویر.

این المان‌ها باید در تمام بخش‌های کسب‌وکار شما به کار بروند؛ از سایت، صفحات اجتماعی، تبلیغات آنلاین و ویدئوها گرفته تا بروشور، بنر چاپی و گزارشات.

 

۸. یکپارچه‌سازی انجام دهید

 

هویت و تصویر برند خود را در تمام چیزهایی که احتمال می‌دهید مشتری می‌بیند، می‌خواند یا می‌شنود، منعکس کنید. برای مثال:

 

در فروشگاه، لوگو و رنگ سازمانی شما را ببیند، صدای شما را بشنود و در مأموریت شما مشارکت کند.

در سایت بتواند چشم‌انداز، مأموریت و داستان شما را بخواند؛ همچنین عناصر بصریتان را پیش روی خود ببیند و با خواندن مطالب، لحن شما را دریابد.

 

 

۹. ثابت بمانید

تمام مراحل ساخت برندسازی را با شما در میان گذاشتیم؛ اما به یک مسئلهٔ مهم همیشه توجه کنید:

 

شما باید به مفاهیم و ویژگی‌های برند خود وفادار باشید و آن‌ها را مدام تغییر ندهید. این ناهماهنگی مشتریان شما را گیج می‌کند و هربار، ساخت برند را دشوارتر از قبل می‌سازد.

 

کارمندان شما هم نقشی اساسی در این ثبات دارند. شیوۀ چت‌ها، گفت‌وگوهای تلفنی یا حضوری، خلق محتوا و اجرای فرایندها، همگی، بازتاب‌دهندۀ فرهنگ و هویت شرکت هستند. اگر مشتری در هر قسمت، پیام متفاوتی دریافت کند، سردرگم می‌شود؛ به همین دلیل، هماهنگ‌سازی و همراه‌ساختن آن‌ها بخش مهمی از مراحل برندسازی و ایجاد ثبات محسوب می‌شود:

 

دستورالعمل‌هایی در راستای فرایند برندسازی خود ایجاد و به‌صورت داخلی توزیع کنید. هر کارمندی باید در هنگام انجام وظایف خود از آن به‌عنوان مرجعی برای ارزیابی استفاده کند.

هنگام استخدام کارمندان، اطمینان حاصل کنید که آن‌ها با فرهنگ سازمان سازگار باشند. نیروهای جدید را با ماموریت، چشم‌انداز و ارزش‌های مجموعه آشنا کنید.

کارمندان شرکت را به شکل‌های مختلف برای هم‌سوسازی با مفاهیم برند تشویق کنید.

مراحل برندسازی به پایان رسید؛ اما برای برندینگ محصول، چه مراحلی را باید طی کنیم؟ ابتدا، اجازه دهید ببینیم برندینگ محصول با برندینگ شرکتی چه فرقی دارد و سپس مراحل را با هم بررسی می‌کنیم.

 

مقاله پیشنهادی: بهترین روش‌های تبلیغات کسب و کارهای کوچک و نوپا

تفاوت برندینگ محصول با برندینگ شرکتی

شباهت‌هایی بین برندسازی محصول و برندسازی شرکتی وجود دارد؛ اما تفاوت‌های زیادی هم در این بین است که نمی‌توان نادیده گرفت.

 

برندسازی شرکتی – همان طور که از نام آن پیداست – تمام کسب‌وکار را درگیر می‌کند و روی یک محصول خاص که عرضه می‌کنید، تمرکز نمی‌کند. در واقع، هر قطعهٔ پازل کسب‌وکار شما مهم است؛ بنابراین یک مشکل کوچک در هر بخش از کسب‌وکارتان می‌تواند به برند شما آسیب بزند.

 

اگر مشتریان شما از یک محصول راضی نباشند، برند شما زیر سؤال‌ می‌رود؛ حتی اگر ۱۰ محصول ناب هم داشته باشید! در نقطهٔ مقابل، خدمات مشتری خوب می‌تواند به افزایش اعتبار و شهرت شما منجر شود.

 

اما در برندینگ محصول، استراتژی برندسازی حول یک محصول خاص به‌جای کل شرکت شکل می‌گیرد. برای اینکه تفاوت این دو را بهتر درک کنید، اجازه دهید یک سؤال‌ از شما بپرسیم:

 

آیا می‌دانستید پپسی به‌‌غیر از نوشابه، محصولات دیگری مثل چیپس، آب پرتقال و غلات صبحانه هم تولید می‌کند؟

 

با این حال، این محصولات از محصول اصلی پپسی جدا شده‌اند؛ چراکه هر برندی چیزی متفاوت را ارائه می‌کند و روی محصولی خاص متمرکز شده است.

 

به تفاوت برندینگ سازمانی با برندسازی یک محصول توجه کنید؛ چون هرکدام هدفی متفاوت را دنبال می‌کنند. برندسازی یک محصول به شما اجازه می‌دهد برای ارائهٔ خدمات به مشتریانی که در گروه‌ مخاطبانِ هدف اصلی شما قرار نمی‌گیرند، منشعب شوید و چند لاین متفاوت با محصولی خاص را پیش ببرید.

 

از دیگر مزایای برندینگ محصول هم می‌توان به این موضوع اشاره کرد که تصمیم‌گیری دربارهٔ خرید محصول را برای مصرف‌کننده ساده می‌کند؛ چراکه دیگر با انتخاب‌های فراوان و متفاوت روبه‌رو نمی‌شود.

 

به عبارتی، مصرف‌کننده می‌داند چه مشکلی دارد و به‌دنبال چه محصولی برای حل آن است. حتی در دسته‌بندی‌های خاص محصولات هم برند محصول به مشتری این پیام را می‌رساند که شما بهترین گزینه‌اید.

 

به‌عنوان مثال، در محصولات غذایی، برندسازی محصولی خاص که حول سلامتی و تندرستی شکل گرفته است، آن محصول را از غذاهای ناسالم جدا می‌کند.

 

حالا دیگر آماده‌اید که در بخش آخر این مقاله، مراحل برندسازی یک محصول را با یکدیگر بررسی کنیم.

 

نحوهٔ پیاده‌سازی برندینگ محصول

زمانی که طیف وسیعی از محصولات را ارئه می‌کنید، پاسخ‌دادن به نیازهای گروه‌های مختلف دشوار است؛ اما در برندینگ محصول، گروه خاصی را هدف می‌گیرید و می‌توانید به‌راحتی، برای ارتباط با تمام گروه‌های مشتریان هدف با استراتژی مناسب ارتباط برقرار کنید.

 

برای برندینگ محصول، مراحل زیر را طی کنید:

 

 

 

۱. تعیین هدف

قبل از اینکه برندینگ محصول را شروع کنید، بسیار مهم است که هدف خود را مشخص کنید. می‌خواهید کدام نیاز مشتری را رفع کنید؟ آیا محصول مشابهی در بازار وجود دارد؟ تا زمانی که ندانید محصول شما دقیقاً چیست و برای چه کسی مناسب است، نمی‌توانید یک برند قوی ایجاد کنید.

 

 

 

۲. تحقیقات بازار

پس از اینکه محصول خود را به‌خوبی درک کردید، باید به سراغ تحقیقات بازار بروید. شما باید شناخت کافی دربارهٔ مشتریان و رقبای خود در این مرحله به دست بیاورید. در واقع، شما باید مطمئن شوید که مخاطبِ هدف شما، محصولتان را انتخاب می‌کند.

 

به همین دلیل است که در این مرحله، متوجه می‌شوید که مخاطب موردنظر شما چه می‌خواهد. نظر آن‌ها را دربارهٔ محصولات مشابه بررسی کنید و ببینید چه چیزی را دربارهٔ آن محصول پسندیده‌اند. به عبارتی، چه چیزی باعث شده است که این محصول را انتخاب کنند. از طرفی، شما باید بدانید چه مواردی را هنگام خرید محصول در نظر می‌گیرند و بر چه اساسی تصمیم‌گیری می‌کنند.

 

علاوه بر این، ببینید چه برندهای دیگری در بازار هدف شما فعالیت می‌کنند و چگونه توانسته‌اند موفق شوند.

 

به تبلیغات اینترنتی نیاز دارید؟ تبلیغات کلیکی یکتانت را از دست ندهید

به تبلیغات اینترنتی نیاز دارید؟ تبلیغات کلیکی یکتانت را از دست ندهید

تبلیغات کلیکی یعنی تبلیغ شما در هزاران سایت پربازدید نمایش داده می‌شود و فقط در ازای تعداد کلیک‌ها هزینه پرداخت می‌‌کنید.

 

ثبت‌نام arrow-left

۳. تعیین هویت برند

شما دیگر می‌دانید محصول شما چیست و قرار است چه کسی را هدف بگیرید؛ بنابراین وقت آن شده است که هویت آن را مشخص کنید.

 

قبل از هر چیزی، شما باید نام برند را مشخص کنید. انتخاب نام فرایندی دشوار، پیچیده و وقت‌گیر است. در انتخاب نام به مخاطبِ هدف خود هم توجه کنید و مطمئن شوید انتخاب شما برای آن‌ها جذاب است.

 

دومین مرحله هم طراحی لوگو است. لوگو عنصر بسیار مهمی است که بهتر است ساده باشد. پیچیدگی بیش از حد لوگو به عدم انتقال پیام منجر می‌شود. لوگو باید به‌وضوح نشان دهد که محصول چه کاری انجام می‌دهد.

 

در مرحلهٔ بعدی، تکلیف پالت رنگی را مشخص کنید. شما باید بدانید از چه رنگ‌هایی استفاده کنید که بتوانید توجه مخاطبِ هدف را جلب کنید. پالت رنگی شما باید با چیزی که عرضه می‌کنید، هم‌خوانی داشته باشد.

 

در آخر هم باید به فکر طرح و شکل بسته‌بندی محصول باشید. البته اگر محصول فیزیکی ندارید، نیاز نیست نگران این بخش باشید.

 

چیزهای ساده‌ای مانند شکل بطری یا مواد استفاده‌شده باعث می‌شوند هویت برند شما متمایز شود. به‌عنوان مثال، استفاده از مواد قابل‌بازیافت در بسته بندی می‌تواند نشانهٔ روشنی از ارزش‌های شما باشد.

 

 

 

مقاله پیشنهادی: روانشناسی رنگ‌ها در بازاریابی و برندینگ

۴. تبلیغات

همه‌چیز آماده است؟ چه برنامه‌ای برای جذب مشتری دارید؟ در واقع، در این مرحله است که باید به فکر ایجاد و افزایش آگاهی از برند، جذب مشتری راغب و در نهایت، فروش باشید.

 

کمپین‌های بازاریابی و تبلیغات به شما کمک می‌کنند تا دیده و شناخته شوید. به چارچوب‌ها پایبند نباشید تا توجه مخاطبان را بیشتر جلب کنید.

 

به این مسئله البته دقت کنید که شما باید چیزی یکسان را در تمام کانال‌ها ارائه کنید؛ یکپارچگی در اینجا هم مانند همان چیزی که در مراحل برندینگ شرکتی گفتیم، اهمیت دارد.

 

مقاله پیشنهادی: برند بوک چیست و چرا به آن نیاز داریم؟ (۶ نمونه برند بوک ایرانی و خارجی)

 برندینگ، پلۀ ترقی کسب‌وکارتان خواهد بود

وقتی برند موفقی برای کسب‌وکار خود بسازید، محصولاتتان در بین مردم جایگاه ثابتی پیدا می‌کنند و به‌صورت تبلیغ دهان‌به‌دهان به دیگران معرفی می‌شوید. در این شرایط، زمان و هزینۀ بیشتری برای توسعۀ بخش‌های دیگر خواهید داشت و می‌توانید خلاقانه‌تر عمل کنید. به همین دلیل باید برندینگ را جدی بگیرید.

 

در این مقاله، با این استراتژی آشنا شدیم و مراحل برندسازی شرکتی و همچنین مراحل برندسازی یک محصول  را توضیح دادیم. این مراحل پایه‌های برند شما را می‌سازند و باید آن‌ها را درست بنا کنید تا هویتی قدرتمند و مقاوم در برابر چالش‌های مختلف بسازید.

 

آیا چیزی از قلم افتاده است؟ آن را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

 

ما در یکتانت به شما کمک می‌کنیم کمپین‌های مختلف از افزایش آگاهی از برند گرفته تا فروش را به‌راحتی اجرا و مدیریت کنید. برای شروع، همین حالا با ما تماس بگیرید.

منبع یکتانت



:: بازدید از این مطلب : 129
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 18 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی سجادی

 

برند از مالکیت معنویی کسب و کار شما محافظت میکند و اجازه سوء استفاده از برند شما را به دیگران نمیدهد ، اعتبار برند 10 ساله و قابل تمدید میباشد ،  برای تعریف بهتر از برند باید بگیم برند همان چیزیست که مشتری میخرد و محصول چیزی که شرکت تولید میکند . به همین دلیل شما باید برند ثبتی داشته باشید برا داشتن برند دو راه وجود دارد یا مراحل ثبت برند که در ادامه کامل توضیح داده میشود را طی کنید و یا از تصمی بگیرید که از بین برند آماده موجود برند ثبت شده در بورس برند با توجه حوزه فعالیتتان یکی را انتخاب کنید که این عمل  میتواند در کوتاه ترین زمان ممکن و با کمترین دردسر شما را صاحب برند کند.

 

مدارک مورد نیاز برای درخواست ثبت برند ( شخص حقیقی ) :

کپی شناسنامه ، کارت ملی و کارت بازرگانی (در صورتی که از حروف لاتین استفاده شده )

کپی مجوز های فعالبت (جواز تاسیس، پروانه ی بهره برداری، پروانه ی ساخت، جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی)

مدارک برای شخص حقوقی :

کپی شناسنامه و کارت ملی و کپی روزنامه ی تاسیس و آخرین تغییرات شرکت (از آخرین تغییرات شرکت نباید بیش از دو سال گذشته باشد)

کپی مجوز های فعالیت (جواز تاسیس، پروانه ی بهره برداری، پروانه ی ساخت، جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی)

کارت بازرگانی (در صورتی که از حروف لاتین در برند استفاده شده)

به این نکته توجه کنید : در صورتی که در علامت(لوگو) یا نام مورد نظر شما جهت ثبت ، کلمه یا حروف لاتین استفاده نشده باشد، ارائه ی کارت بازرگانی لازم نخواهد بود.

 

پس از پایان مراحل ، کد رهگیری را دریافت خواهید کرد و در صورت تایید مدارک توسط کارشناس مربوطه، دو نسخه قرارداد به آدرس شما ارسال خواهد شد. شما باید پس از امضای هر دو نسخه  یکی از نسخ را به همراه مدارک برابر اصل شده و فیش واریزی به آدرس مرکز ارسال کرده و پس از دریافت مدارک، مراحل ثبت برند شروع خواهد شد.

 

 

ثبت برند در ایران 

 

 اصلا چرا در ایران که بحث کپی رایت ضعیف است و پیگیری پیچیده ای دارد برند ثبت کنیم ؟ :

 

ثبت برند باعث جلوگیری از کپی کاری و سواستفاده های احتمالی از شهرت و اعتبار نام تجاری شما خواهد شد.

برند و نام تجاری شما همچون یک ویترین است. یک ویترین زیبا قطعاً در جذب مشتریان تاثیر بسزایی خواهد داشت.

با داشتن یک علامت تجاری خوب، تعداد بیشتری از بازدیدکنندگان تبلیغات شما به مشتری تبدیل و بازدهی تبلیغات شما بیشتر می‌شود.

هیچ‌کس یک تجربه لذت‌بخش ناشی از یک برند را ساده فراموش نمی‌کند. همه دوست دارند تجربه‌های خوشایند یک بار دیگر تکرار شوند.

نکته: دقت داشته باشید که ثبت برند جدا از نام شرکتها می باشد. مثلا برند دیجی کالا متعلق به شرکت  نو آوران فن آوازه می باشد. یعنی نام شرکت شما هر نام سه کلمه ای می تواند باشد اما نام برند است که بزرگ می شود و مهم است.

 

هزینه های ثبت برند در سال 1400

 

هزینه های قابل پرداخت جهت ثبت علامت تجاری به شرح ذیل می باشد که میتوانید از طریق سایت اداره کل مرکز مالکیت معنوی ثبت کنید :

 

هزینه ثبت اظهارنامه (متناسب با انتخاب طبقه و تعداد خدمات متغییر بین مبلغ 300.000 ریال الی 1.000.000 ریال می باشد.).

هزینه انتشار آگهی ثبت علامت در روزنامه رسمی کشور در دو نوبت تقاضا – رسمی. ( متناسب با انتخاب طبقه و تعداد خدمات متغییر بین مبلغ 2.000.000  ریال الی 8.000.000 ریال می باشد).

هزینه حق الثبت علامت تجاری ( متناسب با انتخاب طبقه و تعداد خدمات متغییر بین مبلغ 2.000.000  ریال الی 8.000.000 ریال می باشد).

 حق الزحمه وکالت: طبق توافق طرفین و تعرفه مصوب میباشد.

 

نکته حق الزحمه وکیل : این هزینه به تشخیص و تصمیم متقاضی ثبت علامت ، جهت پیگیری پرونده ، اخذ سند و .... توسط وکیل وجود خواهد داشت یعنی اگر متقاضی وکیل نخواهد برای انجام امورات اداری هزینه ایی در بر نخواهد داشت.

.حق الزحمه موسسه : طبق توافق و تعرفه مصوب موسسه

نکته حق الزحمه موسسه : برحسب نوع اسم ثبتی(اسم لاتین،فارسی،تنوع طبقه) و نوع خدمات ارائه شده مبلغ متغییر می باشد.

 

 بعد از تکمیل و ارسال مدارک اظهارنامه ایی با عنوان برند شما تنظیم میشود و برای اداره ثبت برند ارسال میشود تا به تأیید نهایی برسه این پروسه از 1 ماه تا 4 ماه متغیر خواهد بود ،در طول این مدت کارشناسان مجرب بورس برند شانه به شانه شما ایستاده اند تا بهترین نتیجه را کسب کنید .



:: بازدید از این مطلب : 143
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 4 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی سجادی

 

بت برند ( نام تجاری ) و لوگو (علامت تجاری) به عنوان یک اسم، لوگو، طرح گرافیکی و مواردی از این قبیل، است که به دلیل یکتا بودن آن، باعث ایجاد تفاوت بین سایر برندها می شود. با ثبت و اخذ برند و لوگو می توان علاوه بر ایجاد تمایز، باعث حفظ حقوق مالکیت معنوی یک کالا، خدمات یا کسب و کار شد. برای به ثبت رساندن علائم تجاری و لوگو در ایران باید قوانین، شرایط و مراحلی را بصورت دقیق و قانونی طی کرد تا به مدت 10 سال در مرحله اول، برند شما اعتبار داشته باشد که این مورد قابل تمدید نیز می باشد. سامانه و سایت ثبت برند آگاه ثبت، بصورت اینترنتی قابلیت ثبت، نام و علائم تجاری را برای شرکتها و افراد شخصی فراهم کرده است. در مواقعی که توانایی ثبت برند در طبقه ای خاص ندارید و یا زمان ثبت برند و شرایط انتخاب نام مناسب ندارید میتوانید از سایت بورس برند در طبقه مورد نظر برند آماده را انتخاب کنید

شرایط ثبت برند در ایران

برای ثبت برند تجاری و لوگو در ایران، توسط سامانه رسمی و قانونی شرایط و قوانین خاصی در نظر گرفته شده است. از اصلی ترین شرایط ثبت علامت تجاری و لوگو در سایت ثبت برند، می توان به موارد زیر اشاره کرد.

 

تهیه مدارک لازم

داشتن مجوز های مورد نیاز

انتخاب نوع برند ( بین المللی یا داخلی)

پرداخت هزینه ها

پیگیری مراحل ثبت علائم تجاری در سامانه و سایت رسمی

اگر متقاضی دریافت و ثبت قانونی لوگو یا نام تجاری در ایران هستید، مراحل کامل این فرآیند را در ادامه این صفحه می توانید مطالعه نمایید.

راهنمای ویدئویی ثبت برند تجاری

 

مراحل ثبت برند در ایران

آموزش ثبت برند

 

1-چاپ آگهی در روزنامه رسمی

انتشار آگهی تقاضای ثبت علامت تجاری یا لوگو در روزنامه رسمی ایران، پس از پیگیری های لازم و بررسی اظهارنامه شما و عدم مشکل در پرونده، صورت می گیرد. با پرداخت هزینه تعیین شده برای روزنامه رسمی در آگهی نوبت اول بازه ای بین 5 تا 7 روز کاری زمان بر است.

 

دلیل انتشار این روزنامه این است که اگر شخص یا شرکتی نسبت به برند تجاری شما اعتراض داشته باشد، می تواند از طریق پیگیری های لازم ان را ابلاغ کند. در غیر این صورت نیز شما می توانید با پردات هزینه های مثل حق ثبت، روند نهایی ثبت برند خود را تکمیل نمایید.

 

۲-مراجعه به سامانه مالکیت معنوی شهر مورد نظر

با گذشت بازه زمانی 30 روزه از آگهی منتشر شده شما در روزنامه رسمی، در صورتی که هیچگونه اعتراضی نسبت به ثبت برند و لوگو شما وجود نداشته باشد، اظهارنامه شما تائید شده و از طریق پیامک به تلفن همراه شما اطلاع داده خواهد شد. شما پس از مشاهده پیامک ارسال شده می توانید با مراجعه به اداره مالکیت معنوی شهر یا استان خود، برای پیگیری تشکیل پرونده اعلام آمادگی کنید. پیش از مراجعه به این سامانه کلیه مدارک مورد نیاز را همراه داشته باشید تا با مشکلی مواجه نشوید.

 

۳-پیگیری و پرداخت هزینه حق ثبت علامت تجاری

با مراجعه به اداره مالکیت معنوی و تحویل مدارک لازم، می توانید در سامانه ثبت برند هزینه حق ثبت را پرداخت نمایید که این هزینه بر اساس تعداد طبقات برند، حقیقی و حقوقی بودن مشخص می شود. برند حقیقی هزینه کم تری به نسبت حقوقی داشته و بصورت میانگین هر اضافه طبقه برند 10 هزار تومان در نظر گرفته شده است. البته این تعرفه ها ممکن است تغییر کند.

 

۴-پیگیری و پرداخت هزینه روزنامه رسمی در نوبت دوم

انتشار آگهی در روزنامه رسمی به یک نوبت خلاصه نمی شود و شما باید پس از پیگیری مراحل ذکر شده، اقدام به انتشار اگهی ثبت برند تجاری نمایید. در این آگهی اطلاعات تکمیلی در باره اسم برند، طبقات برند و مشخصات کلی ذکر می شود.

 

ثبت برند مادرید

سایت ثبت برند بین المللی

 

برند بین المللی یا مادرید، نوع دیگری از علائم تجاری می باشد که تفاوت آن با برند های فارسی، در به رسمیت شناخته شدن بین کشور های عضو پروتکل مادرید است. برای ثبت برند بین المللی می توانید از این لینک اقدام به مطالعه شرایط، هزینه ها و مراحل آن نمایید و در صورت نیاز، درخواست خود را درج کنید.



:: بازدید از این مطلب : 160
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی سجادی

رونق بازار طراحی اپلیکیشن موبایل و افزایش تقاضا برای داشتن گوشی های تلفن همراه، حوزه های مختلف تجاری و به خصوص دنیای دیجیتال مارکتینگ را تحت تأثیر قرار داده است. دلایل زیادی وجود دارند که نشان می دهند چرا کسب و کار شما به طراحی اپلیکیشن نیاز دارد اما تنها دانستن این دلایل برای موفقیت و ماندن در دنیای تجارت الکترونیک کافی نیست. امروزه پتانسیل های فراوان در صنعت ساخت اپ و بازاریابی دیجیتال افراد زیادی را به این حیطه جذب کرده و باعث به وجود آمدن رقابتی سنگین شده است. بنابراین برای ماندن و پیروزی در این دنیای پر رقابت باید به طور مرتب، استراتژی های بازاریابی دیجیتال را بروزرسانی کرده و از الگوها و تکنولوژی های جدید در صنعت ساخت اپلیکیشن باخبر باشیم تا از دیگر رقبا عقب نمانیم.

خدمات دیجیتال مارکتینگ حرفه را از طریق این قسمت : 

 https://sadeghbagheri.ir/digital-marketing/

 

به همین دلیل ما در این مقاله چند ترفند محبوب و جدید که تاثیر اساسی و مثبت بر روش های دیجیتال مارکتینگ و بازار اپلیکیشن موبایل دارند را معرفی خواهیم کرد تا شما با کارکرد استراتژی بازاریابی دیجیتال در صنعت ساخت اپ موبایل و تاثیر آن بر رونق کسب و کار خود آشنا شوید.

 

محبوب ترین استراتژی های هوشمند دیجیتال مارکتینگ در بازار ساخت اپ موبایل

•    استفاده از محتوای ویدیویی و تاثیر آن بر بازاریابی دیجیتال اپلیکیشن موبایل

با رشد چشمگیر شبکه های اجتماعی در چند سال اخیر و آنالیز کاربران این شبکه ها، بازاریابان و برنامه نویسان اپلیکیشن موبایل به این نتیجه رسیده اند که محتوا ویدیویی و تصویری از محبوب ترین ترفندها برای ارتقا تجربه کاربری و جذب مخاطب بیشتر در دنیای مجازی است. تجربه نشان داده است که بسیاری از بازاریابان  دیجیتال و صاحبان کسب و کارهای مختلف برای افزایش بازدهی تجارت خود و ارتباط بیشتر با بازار هدف و مخاطبان، حاضر به سرمایه گذاری در این حیطه هستند.

 

 

 

•    هوش مصنوعی و واقعیت افزوده، دو تکنولوژی هوشمند برای برندسازی اپلیکیشن در دنیای دیجیتال مارکتینگ

ظهور هوش مصنوعی و استفاده از این تکنولوژی در ساخت اپ موبایل، روش های بازاریابی و کارکرد اپلیکیشن های موبایل را تغییر داده است. شخصی سازی تجربه کاربری و ارائه امکاناتی که بر مبنای خواسته کاربر قابل تغییر و بهینه سازی هستند، تنها نمونه ای از مزایای هوش مصنوعی در ساخت اپ های هوشمند است.

بنابر همین مزایا و نتایج بدست آمده است که برنامه نویسان و بازاریابان حرفه ای استفاده از هوش مصنوعی در ساخت اپ موبایل را به عنوان یک استراتژی جدید در بازاریابی دیجیتال توصیه می کنند. به طور کل هوشمندسازی و بهینه سازی امکانات گوشی های همراه نسبت به گذشته از اهمیت بیشتری برخوردار شده و به عنوان یک عامل مهم در برندسازی و ارتقا تجربه کاربران برای خرید محصولات دیجیتال به حساب می آید.

 

علاوه بر هوش مصنوعی، تکنولوژی واقعیت افزوده AR نیز به یک پتانسیل مهم در بازاریابی دیجیتال اپلیکیشن موبایل تبدیل شده است. امروزه بسیاری از صنایع و شرکت های مختلف از اهمیت و نقش تکنولوژی واقعیت افزوده برای جذب مخاطبان بیشتر و برندسازی اپلیکشن خود آگاه هستند. کسب و کارهای مختلف با انجام آزمون و خطاهای بسیار این تکنولوژی را به عنوان یک استراتژی به روش های نوین دیجیتال مارکتینگ اضافه کرده و با کمک آن ایده های جذاب خود برای ساخت اپلیکیشن پولساز و استارتاپی را به واقعیت تبدیل کرده اند.

 

در اینجا برخی از مزایای ساخت اپ موبایل با واقعیت افزوده (AR) ذکر شده است:

 

- افزایش کیفیت تجربه کاربری

 

- برندسازی محصول و معرفی اپلیکیشن به طیف وسیع تری از مخاطبان

 

- استفاده از gamification در ساخت اپ موبایل برای ارتقاء سرویس دهی

 

- روشی جدید برای شناسایی بازار هدف و افزایش تعامل با آنها

 

 

•  استفاده از تکنولوژی های صوتی در ساخت اپ موبایل و تاثیر آن بر بازاریابی دیجیتال

تکنولوژی های صوتی و ترفند های استفاده از صدا در ساخت اپ موبایل روز به روز شاهد پیشرفت چشمگیری هستند و به نظر می رسد که در سالهای آتی این روند ادامه داشته و این فناوری های صوتی و شنیداری از محبوبیت بیشتری برخوردار شوند.

از نمونه های محبوب و آشنای استفاده از فناوری صدا در ساخت اپ های هوشمند می توان به جستجوی پیشرفته صوتی و دستیارصوتی اشاره نمود که امروزه مخاطبان زیادی را به خود جذب کرده است. نکته اساسی این است که کسب سود از تکنولوژی های صوتی اپلیکیشن موبایل تنها با آگاهی از نیازهای مشتریان امکان پذیر خواهد بود. 

 

 

 

 

SEO و ASO ترفندهای کارآمد دیجیتال مارکتینگ در بازار ساخت اپ موبایل 

در دنیای دیجیتال مارکتینگ و ساخت اپ موبایل، عوامل زیادی بر دیده شدن اپلیکیشن ها در دنیای مجازی و رتبه بندی آنها در موتورهای جستجو تاثیر می گذارند. در چند سال اخیر بروزرسانی های موتور جستجو گوگل، روند بازاریابی و فروش اپلیکیشن موبایل و چگونگی جستجوی آنها در استورها را به طور قابل توجهی تغییر داده است.

این بروزرسانی ها این امکان را به اپلیکیشن موبایل می دهند که در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) نشان داده شود. همچنین با کمک آنها می توان با یک کلیک برنامه را بر روی گوشی موبایل به سرعت نصب کرد. امروزه، رقابت سنگینی در حیطه بازاریابی اپلیکیشن های کاربردی موبایل به وجود آمده است، به همین دلیل لازم است که ترفندهای دیجیتال مارکتینگ در بازار ساخت اپ موبایل را دانسته و بر مبنای آنها سرمایه و وقت خود را برای بهینه سازی موتورهای جستجو و بازاریابی اپلیکیشن های موبایل صرف کنیم.

 برای بهبود فرآیند های باید از این قسمت مشاور دیجیتال مارکتینگ بگیرید :

 https://sadeghbagheri.ir/digital-marketing-consultant/

 

اهمیت سئو اپلیکیشن در وب سایت ها وتاثیر آن بر بازار ساخت اپ موبایل

آمار نشان می دهد که تقاضا برای تلفن همراه و به دنبال آن اپلیکیشن های موبایل به صورت فزاینده ای در حال رشد است. در مقایسه با سال 2017، ترافیک تلفن همراه سهم خود را از 50.3٪ به 52.2٪ در سال 2018 افزایش داده است. به همین دلیل توجه ویژه به ترفند های بازاریابی اپلیکیشن موبایل برای دیده شدن برنامه در بین تعداد زیادی اپلیکیشن اهمیت زیادی پیدا می کند. هدف اصلی سرمایه گذاری در زمینه بهینه سازی جستجوگرها نه تنها هدف قرار دادن کاربران جدید بلکه حفظ مشتری های قبلی نیزمی باشد.

 

 

 

بهینه سازی اپلیکیشن استورها ASO، راهی برای دیده شدن در صنعت ساخت اپ موبایل

ما در مورد جزئیات بالا بردن رتبه برنامه در نتایج جستجوی وب و نکات مهم طراحی جهت تقویت سئو بحث کردیم. در اینجا نوبت به کاربرانی می رسد که اپلیکیشن شما را با مرور و جستجو در اپلیکیشن استورها کشف می کنند. در حدود 48٪ از کاربران اپلیکیشن های هوشمند برنامه مورد نظر خود را از طریق فروشگاه های معتبر اپلیکیشن پیدا می کنند ، که در صد قابل توجهی و موثری در پیدا کردن استراتژی های بازاریابی دیجیتال می باشد. 

 

 

ASO چیست و چگونه بر بازاریابی دیجیتال اپلیکیشن موبایل تاثیر می گذارد؟

وقتی در مورد بازاریابی دیجیتال در اپلیکیشن استورها صحبت می کنیم ، باید در مورد ASO - Optimization App Store اطلاعاتی داشته باشیم. ASO فرایند بهینه سازی جستجوی اپلیکیشن در فروشگاه های اپلیکیشن موبایل می باشد. بعضی اوقات افراد ASO و SEO را اشتباه می گیرند. در واقع ، این دو استراتژی دیجیتال مارکتینگ مشابه یکدیگر هستند و هر دو برای بهبود مشخصات شما در دنیای مجازی استفاده می شوند. اما تفاوت اصلی بین آنها این است که ASO در بهینه سازی فروشگاه های اپلیکیشن کاربرد دارد در حالی که SEO بیشتر در جستجوهای وب متمرکز است.

 



:: بازدید از این مطلب : 176
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 18 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی سجادی

چرا تهیه و تدوین انواع استراتژی های بازاریابی ضروری است؟

استراتژی های بازاریابی به برند شما اعتبار می بخشند و منجر به یکپارچگی و هم جهت شدن کلیه فعالیت های بازاریابی سازمان می شوند، فرقی ندارد این فعالیت ها توسط یک ادمین اینستاگرام انجام شود و یا یک مدیر فروش باسابقه، همه به دنبال انتقال یک پیام واحد خواهند بود! افزایش کارآمدی و اثربخشی هزینه های دپارتمان بازاریابی، یکی از دیگر مزایای استفاده از استراتژی های بازاریابی است. اگر همچنان از روش های بازاریابی سنتی و فروش مستقیم استفاده می کنید، دیگر زمان آن رسیده تا به استراتژی های بازاریابی جدید و به روز روی آورید که هم مطابق با نیازهای در حال تغییر مشتریان است و هم اثربخشی بیشتری دارد. میتوانید از یک مشاوره بازاریابی یا یک مشاوره بازاریابی دیجیتال با برخورداری از تجربه بالا در زمینه تدوین و اجرا انواع استراتژی های بازاریابی به دنبال آن باشید که بهترین راهکارهای استراتژیک بازاریابی را با توجه به صنعت، حوزه فعالیت، خدمات یا محصول، گرایش مشتریان، آخرین تغییرات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و … مرتبط با کسب وکارتان را تدوین کنید.

استراتژی‌های بازاریابی موثر، نقشه‌‌ی برندینگ مشخص و تکنیک‌های بازاریابی اینترنتی سه جزء کلیدی هر کسب‌وکار موفقی هستند.

 

مشاوره و تدوین و اجرای استراتژی بازاریابی دیجیتال

 

تدوین استراتژی های بازاریابی به کسب وکارهای فعال در صنایع مختلف این امکان را می دهد تا قبل از هر چیز فعالیت های فعلی بازاریابی خود را تجزیه و تحلیل نمایند، سپس میزان اثربخشی این فعالیت ها را اندازه گیری و استراتژی های بازاریابی تکمیلی و جدیدی را پیشنهاد کنند. استراتژی های بازاریابی عموما در قالب 7P بازاریابی مانند استراتژی های توزیع، ترفیع، قیمت گذاری و ... تعریف خواهند شد. اگر قصد دارید که تدوین این استراتژی ها را به خارج از شرکت خود واگذار نمایید و یا تمایل به دریافت مشاوره به منظور اطمینان از درستی مسیر خود و کاهش هزینه های اشتباهات احتمالی را دارید، این خدمات مناسب شما خواهد بود. در عین حال اگر استراتژی های بازاریابی خود را تدوین کرده اید و در زمینه اجرای این استراتژی ها نیاز به یک تیم اجرایی متخصص و حرفه ای دارید.

نقش استراتژی بازاریابی در طراحی و اجرای استراتژی ها

 

اساس برنامه ریزی استراتژیک در تمام سطوح، شناسایی تهدیدهاست به منظور پرهیز از اجتناب از آنها و شناخت فرصت هاست به منظور بهره برداری از آنها و مسئولیت استراتژیک اصلی هر مدیری، کنترل و مراقبت بیرون است تا بتواند شرکت با فعالیت های آن را با تغییرات در محیط هماهنگ و همگام سازد. از آنجا که مدیران بازاریابی موفقیت هایی را در محدوده بین شرکت و مشتریان، توزیع کنندگان و رقبا اشغال می کنند؛ معمولا بیشتر با شرایط و تغییرات در محیط بازار آشنا هستند. در نتیجه، این مدیران نه تنها مسئول طراحی طرح های استراتژیک برای اقلام بازار و محصول خود هستند، بلکه اغلب مشارکت کنندگان اصلی در فرایند برنامه ریزی در سطوح تجاری بنگاه نیز می باشند.

 

نفوذ و تأثیر گسترده مدیران بازاریابی بر تصمیم های استراتژیک اتخاذ شده در سطوح بالاتر به وضوح در نظرسنجی تازه ای که از مدیران ۲۸۰ واحد فعالیت شرکت های آمریکایی و ۲۳۴ واحد فعالیت شرکت های آلمانی، در حوزه های تجهیزات الکتریکی، ماشین آلات مکانیکی و کالاهای صنایع بسته بندی مصرف کننده، به عمل آمده، به اثبات رسیده است.

 

این پیمایش، ادراکات مدیران بازاریابی، نفوذ و اثر آنها بر فرایندهای فروش، تحقیق و توسعه و فرآیند مالی را در انواع تصمیم های استراتژیک و تاکتیکی اتخاذ شده در شرکتهایشان نشان می دهد که میتواند نقش استراتژی بازاریابی را در سازمان ها پر رنگ تر کند. نمایش ۱۳ نتایج این نظرسنجی را خلاصه کرده است.

 

مشاوره تدوین استراتژی بازاریابی

اگر جزو آن دسته از مشتریان هستید که استراتژی های بازاریابی خود را به شکل مستند تهیه نموده اید و تیم اجرایی مورد نیاز برای اجرای این استراتژی ها را نیز در اختیار دارید ولی همچنان به یک مشاور متخصص و یک استراتژیست بازاریابی احتیاج دارید آمادگی لازم برای همکاری با شما را نیز دارا می باشد. چنانچه به عنوان مدیر سازمان از اجرای استراتژی های بازاریابی خود ناراضی هستید ما با عارضه یابی و نظارت بر اجرای این استراتژی ها به شما کمک خواهیم نمود تا عملکرد خود را بهبود ببخشید. همچنین آموزش تدوین و اجرای استراتژی های بازاریابی در کنار مشاوره از جمله خدماتی است که به شکل انفرادی یا گروهی به دپارتمان های بازاریابی شرکت ها قابل ارائه است و منجر به نهادینه شدن دانش بازاریابی در این بخش ها خواهد شد. شما می توانید با آموزش نیروی انسانی خود، از تدوین و اجرای اصولی انواع استراتژی های بازاریابی در داخل سازمان خود آسوده خاطر باشید.



:: بازدید از این مطلب : 173
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی سجادی

گوگل برای سیستم رتبه دهی وب سایت‌ها قوانین خودش را دارد برای اینکه کاربران به مفیدترین و مرتبط ترین اطلاعات دست یابند الگوریتم‌هایی را تنظیم کرده است تا عوامل مختلفی را بررسی کند.شاید این سوال پیش بیاید که الگوریتم چیست؟ طبق تعریف استاندارد به مجموعه‌ای از قوانین برای حل مشکل در تعداد محدودی مراحل می‌گویند. الگوریتم‌های گوگل اگرچه به صورت کامل منتشر نمی‌شوند و مدام در حال بروزرسانی و تغییر هستند اما طبق تجربه و گزارش کارشناسان برخی از مهم‌ترین الگوریتم‌های گوگل را با هم در این مقاله بررسی خواهیم کرد. اما باید قبل از آن بگوییم اگر شما برای کسب ترافیک از گوگل برای رشد کسب و کارتان نیاز دارید میتوانید تمامی انواع خدمات سئو را از ما بخواهید.

الگوریتم گوگل پاندا

 

 

نظارت بر محتوای تولید شده

قبل از سال ۲۰۱۱ و ظهور الگوریتم پاندا، هرروز محتوای بی‌کیفیت با سرعت بیشتری منتشر میشد که نارضایتی کاربران از محتوای بیهوده و اسپم را به دنبال داشت. پس باید هر روز بهتر از دیروز عمل می‌کرد و رضایت کاربران را جلب می‌کرد. درست در همین زمان، گوگل از الگوریتم پاندا رونمایی کرد.

 

وظایف:

طبقه بندی کیفیت صفحات

مبارزه با محتوای بی‌کیفیت و بی‌ارزش

مبارزه با محتوای کپی شده و تکراری

اهداف:

حذف سایت‌های بدون محتوای ارزشمند

پاداش به سایت‌هایی محتوای باکیفیت

الگوریتم پنگوئن (Penguin)

الگوریتم ضد اسپم

گوگل، در آغاز سال‌های فعالیت خود، موضوع مقالات را از تکرار کلمات کلیدی پیدا می‌کرد. به این شکل که هر صفحه‌ای را که کلمه‌ی کلیدی، بیشتر در آن تکرار شده بود، در نتایج بالاتر نشان میداد. از طرفی، مدتی بعد، لینک‌ها عامل مهمی در رنکینگ سایت شدند. به همین خاطر سایت‌هایی از طریق روش‌های اسپم مثل: لینک‌سازی اسپم و پرکردن صفحه با کلمات کلیدی در نتایج جستجوی گوگل، در نتایج گوگل تغییر ایجاد کرده و قصد داشتند سایت خود را به رتبه‌های بالاتری بیاورند.

در همین راستا، گوگل نیز برای یافتن این سایت‌های اسپم‌گونه، فعالیت خود را آغاز کرد. بدین ترتیب که در سال 2012 با معرفی الگوریتم پنگوئن روش‌های تنبیهی را برای سایت‌هایی که چنین اقدامات اسپم‌گونه‌ای انجام می‌دهند، در نظر گرفت.

وظایف:

مبارزه با لینک‌سازی‌های اسپم و روش‌های غیرطبیعی

جلوگیری از رتبه گرفتن سایت‌های بی‌کیفیت

جلوگیری از سایت‌های با تعداد بالای کلمه کلیدی

اهداف:

شناسایی و بی اعتباری لینک‌های بی‌کیفیت و تقلبی

بررسی میزان چگالی کلمات کلیدی در هر صفحه و کاهش رتبه صفحه

کاهش تاثیرگذاری روش‌های کلاه سیاه

الگوریتم رنک برین (Rank Brain)

آنالیز عبارات جستجو

با پیشرفت هوش مصنوعی، گوگل یک مدل آنالیز عبارات جستجو شده را در سال 2015 راه‌اندازی کرد که در آن به کمک هوش مصنوعی گوگل می‌تواند منظور کاربران را از نظر معنایی تفسیر کند.

گوگل الگوریتم رنک برین را به عنوان سومین فاکتور مهم بعد از بک‌لینک و محتوا برای رتبه‌بندی سایت‌ها در صفحه نتایج موتور جستجوی خود معرفی کرده‌است و هدف اصلی آن، بهبود فرایند جستجو و جلب رضایت کاربران است. در این الگوریتم از فاکتورهایی همچون: زمان حضور کاربران در سایت، نرخ پرش، نرخ خروج و نرخ کلیک برای تشخیص استفاده می‌شود.

وظایف:

پردازش بهتر عبارات جستجو شده

نمایش نتایج بر اساس رفتار کاربران

بررسی مفهوم عبارات سرچ شده

تشریح معنایی عبارات کلیدی

اهداف:

بررسی رفتار کاربر در نتایج مختلف

بهینه‌سازی نتایج بر اساس رفتار کاربران

رضایت کاربران

الگوریتم مرغ مگسخوار

 

 

سرعت بالا، دقت بالا و انتخاب مناسب

در گذشته اگر عبارتی را در گوگل جستجو می کردیم، ساعت ها باید در نتایج می‌گشتیم تا مطلب مورد نظرمان را پیدا کنیم! به صفحات اسپمی می‌رسیدیم که در ردیف اول نتایج گوگل جا خوش کرده بودند. همان صفحاتی که هیچ محتوای مناسبی نداشتند و با ورود به آن سایت‌ها چندین پنجرۀ تبلیغاتی باز میشد. اما گوگل اجازه نداد این داستان ادامه پیدا کند و الگوریتم مرغ مگس خوار، را در سال 2013 رونمایی کرد.

وظایف:

تجزیه و تحلیل دقیق عبارات جستجو شده کاربر

درک مفهوم و معنای عبارت جستجو شده

شناخت مترادف‌ها و نمایش نتایج منطبق با مفهوم عبارات سرچ شده

ایندکس صفحات و محتوا و همچنین بررسی رفتار کاربران

اهداف:

درک منظور و مفهوم کاربر و نمایش بهترین نتیجه

عدم نمایش نتایج اسپم و نامرتبط با هدف جستجوی کاربر

پیدا کردن نتیجه بهتر در پایین‌ترین زمان برای کاربر

کسب رضایت کاربران با نمایش نتایج دقیق

الگوریتم سندباکس

الگوریتم سندباکس (Sandbox algorithm)

فیلتری برای سایت‌های جدید

سایت‌های تازه تاسیس نمی‌توانند با فریب دادن گوگل، به سرعت در صفحه اول نتایج قرار بگیرند. این الگوریتم بسیار شبیه آزمونی برای سایت‌هایی است که تا قبل از کسب رتبه واقعی، در قسمت‌های پایین صفحات جستجو قرار گیرند تا از نیت خوب صاحبان آنها مطلع شود.

نکته‌ای که در مورد آن وجود دارد این است که روی همه‌ی وب‌سایت‌ها عملی نمی‌شود. در مورد برخی وب‌سایت‌ها پس از شروع کار، آن‌ها را اصطلاحاً در سند باکس نگه می‌دارد و به آن‌ها رتبه نمی‌دهد تا عملکرد آن‌ها را ببیند و در صورت خوب و با کیفیت بودن، آن‌ها را از سندباکس خارج می‌کند. خروج از سندباکس گوگل را می‌توان با یک جهش چشم‌گیر در آمار بازدید و رتبه سایت با ابزار سرچ کنسول در کلمات مهم شناسایی کرد.

وظایف:

زیر ذره‌بین قرار دادن عملکرد سایت‌های تازه کار

جلوگیری از رتبه گرفتن سریع سایت های تازه کار

اهداف:

جلوگیری از تکنیک‌های کلاه سیاه برای فریب گوگل در ابتدای شروع فعالیت

جلوگیری از پیشرفت سریع سایت‌های جدید و بی کیفیت

الگوریتم کبوتر گوگل

نتایج مفید بر اساس موقعیت مکانی و محلی

فرض کنید در یک محله‌ی ناآشنا و جدید هستید، وقت ناهار است و شدیدا احساس گرسنگی می‌کنید، ولی با نقشه و مکان‌های این محل جدید آشنایی ندارید. سریعا گوشی را برداشته و تصمیم میگیرید سری به گوگل بزنید و سرچ کنید: رستوران یا رستوران نزدیک به من! و دقیقا لیست رستوران‌های نزدیک به خود را دریافت می‌کنید. جای تعجب ندارد این نتیجه الگوریتم کبوتر است که در سال 2014 معرفی شد!

الگوریتم کبوتر گوگل، بر اساس لوکیشن شما هنگام جستجو، خصوصاً در عبارتی مثل: «کافه‌های نزدیک» رتبه بندی جدیدی ایجاد می‌کند و به شما نمایش می‌دهد. از دید این الگوریتم گاهی اوقات فاکتورهایی مانند: فاصله مکانی، ساعت کاری و سهولت دسترسی مهم‌تر از عوامل همیشگی بهینه‌سازی هستند.

وظایف:

نمایش نتایج مفید و ارزشمند بر اساس موقعیت مکانی کاربر

پیشنهاد نزدیک‌ترین و بهترین موقعیت مکانی یا کسب و کار محلی

اهداف:

بهینه‌سازی نتایج جستجو برای کاربران

کمک به کسب و کارهای محلی

الگوریتم موبایل فرندلی (Mobile Friendly)

بررسی ریسپانسیو بودن سایت‌ها

به طور کلی mobilefriendly بودن یک سایت به معنای این است که کاربران موبایل بتوانند به راحتی از سایت شما در موبایل خود استفاده کنند و نیازی به زوم صفحه جهت بهتر دیدن محتوا و یا اسکرول صفحه به چپ و راست نباشد.

با این الگوریتم، وب سایت‌هایی که طراحی آنها واکنشگراست در رتبه‌بندی جدید‌، جایگاه بالاتری را کسب می‌کنند. شما میتوانید از این بخش موجود در سایت سرچ کنسول mobile friendly بودن سایتتان را بررسی کنید.

وظایف:

اطمینان از بهینه بودن وبسایت‌ها برای استفاده‌کنندگان صفحه نمایش موبایل

بهبود نتایج جستجو در تلفن همراه

اهداف:

کسب رضایت کاربران

افزایش رتبه‌بندی سایت‌های رسپانسیو

الگوریتم گوگل برت

الگوریتم گوگل برت (Google BERT)

درک بهتر اهداف کاربران از عبارت جستجو

این الگوریتم در سال 2019 برای درک عمیق‌تر زبان محاوره کاربران و اهداف آنها از عبارات جستجوشده ارائه شد و در واقع بروزرسانی‌ای بر الگوریتم رنک برین است. گوگل برت بزرگ‌ترین و باهوش‌ترین الگوریتم که بر پایه هوش مصنوعی است، یک الگوریتم مبتنی بر شبکه عصبی که از سیستم پردازش زبان طبیعی یا همان NLP بهره می‌برد و هدفش تشخیص جستجوهای کلامی و محاوره‌ای است. برت مفهوم یک رشته از کلمات را در کنار هم بررسی می‌کند نه معنی هر لغت را.

بعد از این الگوریتم استراتژی تولید محتوا در سایت‌ها تغییر کرد و دیگر روش‌های قدیمی پاسخگو نبود؛ پس نتیجه میگیریم که باید پیش از تولید محتوا، تحقیق کلمات کلیدی صورت گیرد که بتوانیم به طور دقیق‌تری هدف جستجوی کاربران را درک کنیم و با همان زبانی که کاربران در حال جستجو هستند، شروع به تولید محتوا کنیم.

وظایف:

تحلیل عبارات چند بخشی و بار معنایی کلمات

تمرکز بر کوئری‌های طولانی و زبان محاوره کاربران

اهداف:

بهبود تجربه جستجوی کابران

درک عمیق‌تر معنی کوئری‌های جستجو شده

پیش‌بینی هدف جستجو کاربر با درصد خطای پایین

تشخیص جستجوهای کلامی و محاوره‌ای

همان طور که میدانید سئو یکی از مهم ترین خدمات دیجیتال مارکتینگ است که باید کسب و کار ها از آن استفاده کنند و همچنین دانستن نحوه عملکرد الگوریتم های گوگل برای یک سئوکار امری بسیار مهم و حیاتی است.



:: بازدید از این مطلب : 208
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 8 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی سجادی

گر از شما بپرسند يک شبکه اجتماعي نام ببريد که بيش از هر چيز بر اشتراک‌گذاري عکس متمرکز باشد، بدون شک مي‌گوييد اينستاگرام؛ که البته منطقي است. اينستاگرام نزديک به يک ميليارد کاربر فعال در دنيا دارد که بيش از 24 ميليون نفر آن‌ها ايراني هستند. 

 

اما اينستاگرام (instagram) تنها شبکه اجتماعي تصوير محور نيست. پلتفرمي به نام پينترست دقيقا از مجموعه‌اي از تصاوير تشکيل شده است که شايد حتي از عکس‌هاي منتشرشده در اينستاگرام زيباتر باشند. چرا؟

 

چون اينستاگرام کاربر را ترغيب مي‌کند عکس‌هاي متعلق به خود را پست کند و اين واقعيت تلخي است که تمام کاربران اين شبکه محبوب اجتماعي، برخلاف آنچه خودشان فکر مي‌کنند، مهارت زيادي در عکاسي ندارند؛ به همين خاطر، احتمال اينکه در اينستاگرام با انواع عکس‌هاي شخصي بي‌کيفيت و عاري از هرگونه اصل زيبايي‌شناختي روبه‌رو شويد، زياد است. 

 

پينترست جايي براي کشف و جمع‌آوري ايده‌هاي خلاقانه است

اما رسالت پينترست متفاوت است. اين شبکه اجتماعي به جاي ترغيب کاربر به اشتراک‌گذاري شاهکارهاي عکاسي خود، به او فضايي مي‌دهد تا شاهکارهاي ديگران را مطابق با سليقه و علايق خود جمع‌آوري کند؛ مثل کلکسيوني از ايده‌هاي خلاقانه و جذاب. 

يکي از مهم ترين بخش هاي ديجيتال مارکتينگ استفاده از شبکه هاي اجتماعي است. خدمات ديجيتال مارکتينگ را در از طريق لينک زير بخوانيد : 

 

https://sadeghbagheri.ir/digital-marketing/

 

پينترست براي افرادي که عاشق ايده و خلاقيت يا دنبال اينفوگرافيک و آموزش‌هاي کاربردي‌ هستند، ايده‌آل است. در پينترست مي‌توانيد مثل اينستاگرام چندين هزار فالوور داشته باشيد و حتي براي کسب‌و‌کار خود تبليغ کنيد. و راستي، در پينترست خبري از سلبريتي‌ها و حکمروايي مطلق آن‌ها نيست که به کاربران عادي مجال ابراز وجود نمي‌دهند.

 

اينجا هرکسي براي موفقيت و ديده شدن از شانس يکساني برخوردار است؛ شايد به اين خاطر که در پينترست اين شما نيستيد که ديده مي‌شويد، بلکه علايق شما است که ديده مي‌شود. و هرچه در جمع‌آوري تصاوير منظم‌تر و خوش‌سليقه‌تر باشيد، تعامل کاربران ديگر با مجموعه عکس‌هاي شما بيشتر مي‌شود. در واقع مي‌توان گفت پينترست جاي افراد خوش‌سليقه است.

 

اگر کنجکاويد بدانيد پينترست دقيقا چيست، نحوه کار با آن چطور است و چه مزيت‌هايي نسبت به اينستاگرام دارد، با اين مقاله همراه شويد. 

 

عناويني که در اين مقاله خواهيد خواند:

 

پينترست چيست

داستان پيدايش پينترست

نحوه کار با پينترست

Pinterest Story چيست

دانلود برنامه پينترست

نحوه استفاده از پينترست در موبايل

دانلود ويدئو از پينترست

پينترست بهتر است يا اينستاگرام؟

نگاه آماري به پينترست

پينترست چيست

پينترست چيست

 

پينترست Pinterest يک شبکه اجتماعي است که به کاربران امکان مي‌دهد تصاوير يا ويديوهاي مورد علاقه خود را (معروف به «Pin» يا همان «پونز») در فضاهاي مجزا و منظمي موسوم به «Board» يا «تخته» که در واقع کلکسيوني از پين‌هاي مرتبط هستند، به اشتراک بگذارند. اين پين‌ها در اکثر مواقع از وب‌سايت‌هاي مختلف جمع‌آوري مي‌شود و کمتر پيش مي‌آيد کاربر عکس متعلق به خود را در اين پلتفرم به اشتراک بگذارد.

 

شباهت پينترست با اينستاگرام و تفاوت آن با شبکه‌هاي اجتماعي ديگر نظير توييتر و فيسبوک در تمرکز آن بر تصاوير است. به عبارت ديگر، اگر پست شما تصوير يا ويديو به همراه نداشته باشد، نمي‌توانيد آن را در پينترست به اشتراک بگذاريد؛ و اگر مطلبي در اينترنت نظر شما را جلب کرد و خواستيد آن را در پينترست پين کنيد، اين مطلب با تصوير آن پين مي‌شود و کاربران براي خواندن آن بايد روي عکس يا لينک کليک کنند تا به صفحه اصلي منتقل شوند. 

 

مقاله‌ مرتبط:

آينده‌ زندگي ديجيتال در دستان پينترست

پينترست جايي براي ترويج و کشف سبک زندگي است. کاربران پينترست از اين شبکه اجتماعي به عنوان پلتفرمي براي اشتراک‌گذاري علايق خود، ايده‌پردازي و کشف و جمع‌آوري تصاويري که با سليقه آن‌ها همخواني دارد، استفاده مي‌کنند. مثلا مي‌توانيد ايده‌هاي مربوط به دکوراسيون خانه، مد و لباس، دستور پخت غذا و دسرهاي هيجان‌انگيز يا جملات انگيزشي مورد علاقه خود را در پينترست پيدا کرده و بعد در بردهاي مرتبط پين کنيد تا کلکسيوني از آن‌ها را در پروفايل خود داشته باشيد. 

 

پينترست هم مانند ساير رسانه‌هاي اجتماعي، واژگان مخصوص به خود را دارد:‌

 

پين Pin: هر عکس يا ويديويي که در پينترست به اشتراک مي‌گذاريد.

 

ري‌پين Repin: وقتي پين‌هاي کاربران ديگر را در پروفايل خود به اشتراک مي‌گذاريد.

 

برد Board: فضايي که پين‌هاي مرتبط در آن قرار دارند و شبيه تخته‌اي است که روي آن عکس چسبانده شده باشد.

 

لنز Lens: قابليتي در اپليکيشن موبايل به شکل آيکون دوربين است و مي‌توان با آن از هر چيزي عکس گرفت تا پينترست به شما پين‌هاي مشابه کاربران ديگر را نشان دهد.

 

در پينترست مي‌توانيد محتواي وب‌سايت‌هاي ديگر يا عکس‌هاي گالري خود را به اشتراک بگذاريد. هنگام گشت‌وگذار در اينترنت، هرجا با دکمه Pin It مواجه شديد، مي‌توانيد با کليک بر آن، محتواي مورد علاقه خود را مستقيما در برد مورد نظر خود در پروفايل پينترست ذخيره کنيد. حتي مي‌توانيد پين‌هاي خود را در توييتر و فيسبوک به اشتراک بگذاريد. 

 

به‌طور کلي، هدف پينترست اين است تا «تمام افراد جهان را از طريق چيزهايي که برايشان جالب است، در ارتباط با يکديگر قرار دهد.»

 

داستان پيدايش پينترست 

 

موسسان پينترست:  ايوان شارپ - بن زيلبرمان - پال سيارا

 

داستان پيدايش پينترست با سه جوان آمريکايي به نام بن زيلبرمان، ايوان شارپ و پال سيارا شروع شد که به دنبال توسعه محصولي بودند که براي همه مفيد باشد، نه فقط افرادي که از تکنولوژي سر درمي‌آوردند. اين سه نفر مي‌خواستند محصولي جديد، اورجينال و در عين حال آشنا توليد کنند؛ چيزي که کاربران بتوانند سريع با آن ارتباط برقرار کنند، حتي اگر تا به حال چيزي درباره‌اش نشنيده بودند. اين محصول پينترست بود. 

 

اما زيلبرمان پيش از رسيدن به ايده توسعه پينترست، محصول ديگري به نام Tote را اوايل سال 2009 عرضه کرد که کاربران مي‌توانستند از 30 فروشگاه موجود در اين اپليکيشن، قيمت لباس و اجناس ديگر را با يکديگر مقايسه کنند، محصولات مورد علاقه خود را در پروفايل ذخيره کنند و هر زمان اين محصولات شامل تخفيف شد، با نوتيفيکيشن باخبر شوند. 

 

اينترنت اشيا؛ تحولي شگرف در تکنولوژي يا پايان همه چيز؟

اپليکيشن Tote اگرچه در رسيدن به اهدافش شکست خورد؛ اما براي زيلبرمان سکوي پرتابي شد تا ايده توسعه پينترست به ذهنش خطور کند.

 

زماني که زيلبرمان و سيارا در حال آناليز داده کاربران Tote بودند، متوجه شدند کاربران به جز جستجو و ذخيره محصولاتي که به دنبال آن بودند، محصولات جديدي نيز پيدا مي‌کردند و تصاوير آن‌ها را براي خودشان مي‌فرستادند. اين رفتار کاربر، ايده توسعه محصول جديدي را به آن‌ها داد که بر پايه جمع‌آوري کلکسيون مجازي بود.

 

نمونه اوليه اين محصول جديد تا پاييز 2009 تقريبا به اتمام رسيده بود. زيلبرمان در سفري که به نيويورک داشت، با ايوان شارپ ديدن کرد که پيش از ملحق شدن به تيم توسعه پينترست، به عنوان طراح محصول در فيسبوک کار مي‌کرد. نفوذ شارپ براي پا گرفتن اين محصول تازه بسيار حياتي بود. او نه‌تنها کدنويسي بخش عمده وب‌سايت را انجام داد، بلکه طراحي شبکه‌اي (grid) که پينترست همچنان از آن استفاده مي‌کند نيز ايده او بود.

 

تاريخچه پينترست

 

اسم اين محصول هم ايده دوست‌دختر زيلبرمان بود که از کلمه پين Pin به معني پونز و اينترست interest به معني علاقه تشکيل شده است. 

 

مفهوم کلکسيون از همان ابتدا در پينترست لحاظ شده بود. خود زيلبرمان هم در جواني عادت داشت کلکسيون بزرگي از پروانه جمع کند که به شوخي از آن به عنوان اولين نسخه پينترست ياد مي‌کند. 

 

زماني که نسخه بتا پينترست در سال 2009 عرضه شد، فيسبوک بيش از 300 ميليون کاربر فعال ماهانه و توييتر تقريبا 20 ميليون کاربر داشت؛ با اين حال، پينترست در بين اين شبکه‌هاي اجتماعي منحصر‌به‌فرد است. اگر تأکيد فيسبوک و توييتر بر اشتراک‌گذاري اتفاقات روزمره است، پينترست در مقابل بر اشتراک‌گذاري علايق تأکيد داشت و به همين خاطر توانست بين غول‌هاي شبکه‌هاي اجتماعي جايي براي خود باز کند.

 

9 ماه بعد از عرضه عمومي نسخه بتا، وب‌سايت پينترست کمتر از 10 هزار کاربر داشت. زيلبرمان با نيمي از اين کاربران تماس گرفت و حتي شماره تلفن شخصي خود را به آن‌ها داد و از آن‌ها خواست هر زماني که خواستند، با او تماس بگيرند.

 

پينترست اولين رشد بزرگ خود را بعد از عرضه اپليکيشن مخصوص آيفون در مارس 2011 (1390) تجربه کرد. دومين رشد بزرگ اين پلتفرم چند ماه بعد اتفاق افتاد؛ وقتي مجله تايم از پينترست به عنوان يکي از «50 وب سايت برتر» ياد کرد. تا پايان سال 2011، پينترست يکي از ده سرويس بزرگ رسانه اجتماعي بود و هر هفته بيش از 11 ميليون بازديدکننده جديد را به وب‌سايت خود جذب مي‌کرد. اين رشد چشمگير باعث شد وب‌سايت فناوري تِک‌کرانچ، پينترست را بهترين استارتاپ جديد سال 2011 بنامد.

 

پينترست با تمرکز بر کاربراني که از قبل داشت و نه کاربراني که فکر مي‌کرد بايد داشته باشد، توانست در عرض ده سال به کسب‌وکاري 15 ميليارد دلاري تبديل شود. پينترست اولين محصول آنلاين بود که از نحوه تعامل افراد در دنياي واقعي براي سروسامان دادن به زندگي ديجيتالي آن‌ها استفاده کرد. حالا ارزش مؤسس آن، بن زيلبرمان، طبق گزارش فوربز نزديک به 3?4 ميليارد دلار تخمين زده شده است.  

 

نحوه کار با پينترست

اگر اهل هنر، ايده‌هاي خلاقانه، آشپزي، طراحي داخلي، سفر، طراحي لباس يا نگه‌داري از گل و گياه هستيد يا از تماشاي مناظر چشم‌نواز لذت مي‌بريد يا از طرفداران فن آرت و ميم‌هاي اينترنتي هستيد، همين حالا دست به کار شده و در پينترست براي خود حسابي ايجاد کنيد. مراحل ثبت‌نام در پينترست و نحوه کار با اين شبکه اجتماعي را در ادامه خواهيد خواند.

 

براي استفاده از پينترست حتما بايد در آن حساب کاربري داشت، چون اين پلتفرم بدون حساب به کاربر اجازه تعامل با محتواي خود را نمي‌دهد. براي باز کردن حساب پينترست کافي است به سايت Pinterest.com رفته و گزينه Sign up را از گوشه بالا سمت راست انتخاب کنيد. مي‌توانيد با ايميل و رمز عبور در پينترست ثبت‌نام کنيد يا براي وارد شدن، از اکانت فيسبوک و گوگل خود استفاده کنيد. 

 

در کنار اکانت معمولي، مي‌توانيد اکانت تجاري هم براي معرفي و گسترش کسب‌و‌کار خود ايجاد کنيد. براي اين کار بايد روي Create a free business account که در انتهاي پنجره ثبت نام قرار دارد،‌کليک کرده و مراحل ثبت نام را شبيه ساخت اکانت شخصي طي کنيد.

 

ثبت نام در پينترست

 

قانون پينترست تمام کاربراني را که از اين پلتفرم براي تبليغ کسب‌و‌کار خود استفاده مي‌کنند، مجاب به استفاده از حساب تجاري مي‌کند. اگر تاکنون از حساب شخصي براي معرفي کسب‌و‌کار خود استفاده مي‌کرده‌ايد، مي‌توانيد آن را به‌طور رايگان و با حفظ تعداد فالوورها و محتوا به حساب تجاري تبديل کنيد و از ابزارهاي مخصوص اين حساب از جمله Pinterest Analytics براي تجزيه‌ و تحليل داده‌هاي مخاطب، بهره‌مند شويد.

 

ايجاد برد

داشتن حساب پينترست بدون ايجاد برد (Board) تقريبا بي‌معني است چون تنها به کمک برد مي‌توانيد پين‌هاي مرتبط با موضوعات خاص را به‌طور منظم دسته‌بندي کنيد. ايجاد برد در پينترست بسيار آسان است. اگر از نسخه وب پينترست استفاده مي‌کنيد، براي ايجاد برد کافي است روي منوي Profile در سمت چپ آيکون قرمز Save کليک کرده و بعد گزينه Create Board را از انتهاي منو انتخاب کنيد.


ايده پينترست

ايجاد برد در پينترست

 

در اپليکيشن موبايل، روي آيکون + در صفحه پروفايل خود کليک کرده و از آنجا گزينه Board را انتخاب کنيد. 

 

برد پينترست موبايل

 

بعد از انتخاب Board بايد براي آن نامي انتخاب کنيد و بعد تصميم بگيريد که آيا مي‌خواهيد بردتان شخصي باشد يا عمومي. 

 

برد پينترست

 

بردهاي پينترست به‌طور پيش‌فرض عمومي است و براي شخصي کردن آن بايد گزينه secret را فعال کنيد. بردهايي که عمومي هستند براي تمام کاربران قابل مشاهده‌اند و پين‌هاي آن در نتايج گوگل مي‌آيند. پين‌هاي بردهاي شخصي تنها براي شما و افرادي که به برد دعوت مي‌کنيد، قابل مشاهده هستند. 

 

براي آنکه بيشترين بهره را از پينترست ببريد، لازم است هر برد يک موضوع خاص باشد. مثلا اگر براي دکوراسيون خانه برد ايجاد کرده‌ايد، پين‌هاي آن بايد با پين‌هاي برد ورزشي متفاوت باشد. هرچه نظم بردهاي شما بيشتر باشد، هم دسترسي به آن‌ها براي شما آسان‌تر خواهد شد و هم کاربران بيشتري به دنبال کردن بردهاي شما ترغيب مي‌شوند. 

 

پين کردن عکس و ويدئو به برد

براي پين کردن عکس به برد يا مي‌توانيد از عکس‌هايي که کاربران ديگر در پينترست به اشتراک گذاشته‌اند، استفاده کنيد يا محتواي جالبي را که در وب‌سايت‌هاي مختلف مي‌بينيد، در پينترست به اشتراک بگذاريد.

 

وقتي براي اولين بار در پينترست ثبت‌نام مي‌کنيد، از شما خواسته مي‌شود برخي از علاقه‌مندي‌هاي خود را انتخاب کنيد که در واقع موضوعاتي هستند که دوست داريد پينترست در صفحه اصلي خود (Home Page)، به شما نشان دهد. مي‌توانيد در اين صفحه براي پيدا کردن عکس يا همان پين مورد علاقه خود جستجو کنيد و براي اضافه کردن آن به کلکسيون خود روي آن کليک کنيد تا گزينه‌هاي مختلف براي ذخيره عکس به شما نشان داده شود.

 

آيکون قرمز Save شبيه Like عمل مي‌کند. وقتي عکسي را در نسخه وب پينترست Save مي‌کنيد،‌ آن را به‌طور خودکار به برد مخصوص عکس‌هاي لايک شده مي‌فرستيد که برخلاف بردهاي خودتان، نظم خاصي ندارد. اگر دوباره روي اين آيکون کليک کنيد، عکس از کلکسيون شما حذف خواهد شد. عکس‌هاي لايک شده را مي‌توانيد در Your Pinterest Likes مشاهده کنيد، آن‌ها را به بردهاي مخصوص منتقل کرده يا کلا حذف کنيد.  

 

با کليک روي منوي Profile در سمت چپ آيکون Save، با فهرست تمام بردهايي که ايجاد کرده‌ايد، روبه‌رو مي‌شويد. مي‌توانيد انتخاب کنيد عکس موردنظر شما در کدام برد ذخيره شود. يا اگر براي اين موضوع هنوز برد مخصوص ايجاد نکرده‌ايد، با انتخاب Create board در انتهاي منو مي‌توانيد برد جديد ايجاد کرده و بلافاصله عکس را در آن ذخيره کنيد. 

 

پين کردن در پينترست

 

آيکون اشتراک‌گذاري اين امکان را به شما مي‌دهد تا عکس را در توييتر يا فيسبوک منتشر کنيد، آن را براي دوستان خود در واتساپ يا ايميل بفرستيد يا اگر کسي را در پينترست دنبال مي‌کنيد، مي‌توانيد عکس را براي آن‌ها بفرستيد. 

 

براي ذخيره عکس در کامپيوتر روي آيکون سه‌نقطه کليک کرده و گزينه Download image را انتخاب کنيد. 

 

با کليک روي تصاوير، علاوه بر پين کردن و ذخيره آن‌ها مي‌توانيد با انتخاب گزينه Follow، پروفايل کاربري را که اين عکس را به اشتراک گذاشته، دنبال کنيد يا در بخش Comments براي آن نظر بگذاريد. 

 

از آنجايي که پين‌ها معمولا به جاي بارگذاري مستقيم از خود پينترست، از وب‌سايت‌هاي ديگر به اشتراک گذاشته مي‌شوند،‌ مي‌توانيد لينک وب‌سايت مربوط را نيز مشاهده کرده و براي اطلاعات بيشتر از آن بازديد کنيد.

 

علاوه بر پين‌هايي که در Home Page مي‌بينيد يا محتواي وب‌سايت‌هايي که در پينترست به اشتراک مي‌گذاريد، مي‌توانيد در نوار جستجو نيز پين‌هاي مورد نظر خود را پيدا کنيد. مثلا مي‌توانيد با جستجوي garden vegetables فهرستي طولاني از سبزيجاتي را که مي‌توان در باغچه پرورش داد، مشاهده کنيد. البته جستجوي فارسي هم نتايجي در بر خواهد داشت اما احتمالا به اندازه جستجوي انگليسي مرتبط و کامل نخواهد بود. 

 

استفاده از پينترست لنز 

يکي از جالب‌ترين قابليت‌هاي پينترست، «پينترست لنز» (Pinterest Lens) است که البته تنها در اپليکيشن موبايل آن در دسترس است. اين قابليت فوريه 2017 (بهمن 95) عرضه شد و چند ماه بعد گوگل هم از قابليتي مشابه به نام گوگل لنز (Google Lens) رونمايي کرد. پينترست لنز فناوري تشخيص تصوير است و به شما اين امکان را مي‌دهد تا با گرفتن عکس از هر چيزي که مورد نظرتان است يا با باز کردن عکس از گالري موبايل خود، عکس‌هاي مشابه با آن را براي گرفتن ايده مشاهده کنيد. 

 

پينترست لنز

 

براي استفاده از پينترست لنز، اپليکيشن پينترست را در گوشي هوشمند خود باز کرده، وارد بخش جستجو شويد و آيکون دوربين را انتخاب کنيد. 

 

حالا گوشي خود را به سمت سوژه مورد نظر خود گرفته و از آن عکس بگيريد. الگوريتم‌هاي تشخيص تصوير پينترست نتايج تصاوير مشابه را به شما نشان خواهند داد. اگر تصوير را به‌طور پرتره بگيريد، نتايج هم عکس‌هاي پرتره را به شما نشان خواهند داد. از قابليت لنز همچنين مي‌توانيد براي ايده گرفتن از عکس‌هايي که در گالري گوشي شما موجود است، استفاده کنيد. اگر تصاوير شما شلوغ است، مي‌توانيد به کمک آيکون ذره‌بين در گوشه راست پايين صفحه روي سوژه خاصي تمرکز کنيد. 

 

Pinterest Story چيست

استوري پينترست

 

پينترست هم مانند اينستاگرام از قابليت استوري (Story) پشتيباني مي‌کند که از برخي جهات مشابه اينستاگرام است؛ اما با آن تفاوت‌هايي نيز دارد. استوري‌هاي پينترست مانند اينستاگرام از تصوير، ويدئو و متن تشکيل شده‌اند و ابزار قدرتمندي در جذب مخاطب هستند. اما برخلاف اينستاگرام، تمام قسمت‌هاي استوري در پينترست با هم مرتبط هستند و درواقع يک داستان واحد را بازگو مي‌کنند. هر استوري پينترست از حداکثر 20 صفحه تشکيل شده و معمولا شامل لحظات پشت‌صحنه، نکات آموزشي، دستور آشپزي، ايده‌هاي کاردستي و آموزش‌هاي گام‌به‌گام است. 

 

استوري‌هاي پينترست را مي‌توانيد مثل هر پين ديگري در بردهاي خود ذخيره کنيد. خوبي اين استوري‌ها نسبت به استوري اينستاگرام اين است که بعد از 24 ساعت ناپديد نمي‌شوند. 

 

البته در نظر داشته باشيد نسخه بتاي Pinterest Story سال گذشته براي برخي حساب‌هاي تجاري فعال شد و در حال حاضر امکان ساخت استوري براي حساب‌هاي شخصي وجود ندارد. 

 

روش ايجاد استوري در پينترست

اگر اکانت پينترست شما از نوع تجاري است و به قابليت Story Pins دسترسي داريد، مي‌توانيد طبق مراحل زير، اولين استوري خود را در پينترست ايجاد و منتشر کنيد: 

 

1- بعد از ورود به اکانت تجاري خود، روي تب Create کليک کنيد.

 

2- روي Create Story Pin کليک کنيد. اگر به قابليت Story Pins دسترسي نداشته باشيد، اين گزينه براي شما نمايش داده نخواهد شد. 

 

3- 1 تا 20 تصوير يا ويدئو را براي آپلود انتخاب کنيد. ويديوها نبايد بيشتر از 60 ثانيه باشند.

 

4- صفحات خود را با ابزارهاي موجود تزيين کنيد. مي‌توانيد از فونت‌ها و رنگ‌هاي مختلف استفاده کنيد يا صفحه‌بندي تصاوير را تنظيم کنيد. 

 

5- روي Next کليک کنيد. 

 

6- براي Story Pin خود تم مورد علاقه خود را انتخاب کنيد. 

 

7- به استوري خود جزيياتي مثل مواد لازم اضافه کنيد. 

 

8- روي Next کليک کنيد.

 

9- براي Story Pin عنوان انتخاب کنيد. 

 

10- بردي را که مي‌خواهيد استوري در آنجا منتشر شود، انتخاب کنيد. 

 

11- براي استوري خود حداکثر 10 تگ مربوط انتخاب کنيد. 

 

12- در نهايت براي انتشار استوري روي Publish کليک کنيد. 

 

دانلود برنامه پينترست

پينترست ابتدا فقط به شکل وب‌سايت وجود داشت؛ اما بعد از افزايش محبوبيت آن، اپليکيشن آيفون و اندرويد آن نيز به بازار عرضه شد. اگرچه استفاده از نسخه وب پينترست بسيار آسان و بي‌دردسر است، مي‌توانيد اپليکيشن دسکتاپ آن را نيز از مايکروسافت استور به‌طور رايگان دانلود کنيد. 

 

دانلود براي iOS

 

دانلود براي اندرويد

 

علاوه بر اين مي‌توانيد با نصب افزونه پينترست در مرورگر کروم، فايرفاکس و مايکروسافت اج، هر محتواي وبي که نظرتان را به خود جلب کرد، بلافاصله در بردهاي خود ذخيره کنيد. براي اين کار کافي است روي آيکون قرمز پينترست در بالاي مرورگر خود کليک کرده، گزينه Save را از گوشه بالا سمت چپ انتخاب کنيد و بعد آن را در برد موردنظر خود پين کنيد. 

 

نحوه استفاده از پينترست در موبايل

پينترست موبايل

 

درحالي‌که استفاده از نسخه وب پينترست در کامپيوتر تجربه لذت‌بخشي است و نيازي به دانلود و نصب اپليکيشن آن نيست، در موبايل بهتر است براي بهترين تجربه پينترست از اپليکيشن آن استفاده کنيد. مراحل ثبت‌نام يا ورود به نسخه اپليکيشن موبايل پينترست مشابه نسخه وب است. بعد از ورود به اکانت با صفحه خانه روبه‌رو مي‌شويد که پين‌هاي مرتبط با علايق شما در اينجا نمايش داده مي‌شود. 

 

آيکون ذره‌بين در انتهاي صفحه جايي است که مي‌توانيد پين مورد نظر خود را به‌طور خاص جستجو کنيد، يا در جريان پين‌هاي محبوب قرار بگيريد يا با انتخاب آيکون دوربين در سمت راست نوار جستجو، از قابليت لنز استفاده کنيد. 

 

آيکون ابرنويسه يا بالون جايي است که مي‌توانيد از به‌روزرساني صفحاتي که دنبال مي‌کنيد، با خبر شويد يا در بخش Messages با کاربران پينترست در ارتباط باشيد. 

 

آيکون چهارم مربوط به پروفايلتان است که شامل بردها و پين‌هاي ذخيره شده شما است. 

 

گزينه‌هاي پين در موبايل 

وقتي در اپليکيشن پينترست عکسي را براي پين کردن انتخاب مي‌کنيد با گزينه‌هاي مختلفي روبه‌رو مي‌شويد: 

 

آيکون سه‌نقطه در گوشه راست بالاي عکس اين امکان را مي‌دهد تا با انتخاب Download image عکس را در گالري گوشي خود ذخيره کنيد.

آيکون ذره‌بين در گوشه راست پايين عکس اين امکان را مي‌دهد تا روي بخشي از عکس تمرکز کرده و پين‌هاي مشابه آن را مشاهده کنيد. 

پين کردن عکس در پينترست موبايل

 

در نوار سفيد رنگ زير عکس به ترتيب از راست:

 

آيکون اشتراک‌گذاري براي فرستادن عکس به مخاطبان

آيکون Save براي پين کردن عکس در برد مورد نظر خود

آيکون Visit براي بازديد از سايتي که اين عکس از آنجا پين شده

آيکون بالن براي نوشتن ديدگاه براي عکس

 

 

 

 

منبع : زوميت



:: بازدید از این مطلب : 180
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 6 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی سجادی

ویدئو، یکی از فرمت‌های محتوایی جذاب است که نه تنها تصویری واقعی از آنچه در حال وقوع است، ارائه می‌دهد، بلکه اشتراک‌گذاری آن‌ها در تمامی پلتفرم‌ها به آسانی انجام می‌شود. مخاطبین به ویدئو‌ علاقه بسیاری دارند، زیرا فهم آن ساده است و برایشان سرگرم‌کننده نیز می‌باشد. بر اساس گزارش ارائه‌‌شده توسط hubspot، 54 درصد از مصرف‌کنندگان مایل به تماشای ویدئو از برندهای مورد علاقه‌شان هستند و بحث ویدئو مارکتینگ از مهم ترین محتوای های است که شرکت های بازاریابی دیجیتال در قالب خدمات دیجیتال مارکتینگ ارائه می کنند

 

همچنین، بر اساس گزارش hubspot، محتواهای ویدئویی نسبت به محتواهای نوشتاری و تصویری، به یادماندنی‌ترین محتواها هستند. اغلب ویدئوها دارای داستان‌سرایی هستند و این ویژگی داستان‌سرایی، باعث می‌شود محتوای ویدئویی برای طمان طولانی‌تری در ذهن مخاطب بماند.

 

به یادماندنی بودن محتوا

 

 

بازاریابان نیز به ویدئو علاقه دارند، زیرا ROI (بازگشت سرمایه)بالایی برایشان ایجاد می‌کند. بر اساس آمار منتشرشده توسط HubSpot، حدود 81 درصد از کسب‌وکارها از ویدئو برای بازاریابی استفاده می‌کنند. در حال حاضر، استفاده از بازاریابی ویدئویی برای هر کسب‌وکاری به شدت توصیه می‌شود، نه فقط به دلیل اینکه سایرین از آن استفاده می‌کنند، بلکه دلایل قانع‌کننده بسیاری برای استفاده از ویدئو مارکتینگ وجود دارد که در اینجا به تعداد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

 

1- ویدئو مارکتینگ باعث افزایش چشم‌گیر تعامل کاربران می‌شود. (Higher Engagement)

تعامل بیشتر کاربران با ویدئو مارکتینگ

نکته‌ای که باید توجه داشت، این است که برند شما تنها یک نام نیست، شما باید آن برند خود را وارد دنیای واقعی کنید. ویدئو، محتوایی است که به شما کمک می‌کند برند خود را به صورت واقعی‌تری معرفی کنید. در واقع، ویدئو مارکتینگ، راوی داستان برند شما است. مردم نیز با داستان ارتباط بیشتری برقرار می‌کنند؛ زیرا داستان‌سرایی می‌تواند احساسات مخاطب را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین، وجود تصاویر جذاب، موسیقی، لحن صدا و … در ویدئو، تاثیرگذاری آن را افزایش می‌دهد.

 

امروزه، مردم نسبت به قبل مشغله‌های بیشتر و زمان کمتری برای مطالعه توضیحات طولانی محصولات دارند. بنابراین، ویدئو بهترین راه معرفی محصولات به مخاطبان و جلب توجه آن‌ها است. حتی تنبل‌ترین کاربران هم با ویدئو ارتباط برقرار می‌کنند. بنابراین، هنگام برنامه‌ریزی‌ پست‌های بلاگ و شبکه‌های اجتماعی، حتماً ویدئو را در نظر داشته باشید؛ زیرا تمایل مخاطبان به برقراری ارتباط، کامنت گذاشتن و به اشتراک‌گذاری ویدئوها، 10 برابر سایر محتواها است. حتی وجود ویدئو در ایمیل‌ها نیز باعث افزایش دو برابری نرخ کلیک می‌شود و منجر به بهبود ایمیل مارکتینگ نیز می‌شود.

 

 

2- ویدئو مارکتینگ، باعث افزایش نرخ تبدیل و افزایش میزان فروش می‌شود. (Video Boosts Conversions and Sales)

ویدئوها باعث افزایش فروش می‌شود

حقیقت غیرقابل انکاری که درباره محتوای ویدئویی وجود دارد، این است که به طرز شگفت‌انگیزی باعث افزایش میزان فروش می‌شود. همچنین، تجربه ثابت کرده است که اضافه کردن ویدئو در صفحه فرود محصول، باعث افزایش 80 درصدی نرخ تبدیل (conversion rate) می‌شود. فرقی ندارد که ویدئوی شما در چه طبقه‌‌بندی قرار می‌گیرد، در هر صورت، باعث افزایش نرخ تبدیل می‌شود. بر اساس گزارش Social Media Today، حدود 90 درصد از مصرف‌کنندگان ادعا می‌کنند که تماشای یک ویدئو از محصول به آن‌ها کمک می‌کند تا درباره خرید تصمیم‌گیری کنند. طبیعتاً هرچه تعداد مخاطبان بیشتری به مشتری تبدیل می‌شوند، میزان فروش نیز بیشتر می‌شود. مطالعات Wyzowl نشان داده است که 74 درصد از کاربرانی که یک ویدئوی توضیحی درباره محصول تماشا می‌کنند، آن محصول را خریداری می‌کنند.

 

از آنجایی که قوی‌ترین حس انسان، حس بینایی است و اغلب اطلاعاتی که وارد مغز انسان می‌شوند، بصری هستند، این اعداد و ارقام خیلی عجیب به نظر نمی‌رسند. اما نکته مهم این است که از چنین فرصتی به خوبی استفاده کرد. در صورتی که تاثیر یک عکس، به اندازه 1000 کلمه باشد، تصور کنید که تاثیر ویدئو، چقدر است؟

 

 

 

3- ویدئوها منجر به بهبود سئوی وب‌سایت شما می‌شود. (Improved SEO)

 

بدون شک، استفاده از ویدئو در بازاریابی محتوا منجر به بهبود سئو می‌شود و ما در خدمات سئو که ارائه میکنیم حتما از ویدئو نیز استفاده میکنیم به طور کلی، موتورهای جستجو، ویدئوها را به عنوان محتواهای باارزش و باکیفیت تلقی می‌کنند. تماشای ویدئوها باعث می‌شود تا کاربران زمان بیشتری را در وب‌سایت شما سپری کنند. هرچه زمان صرف‌شده در وب‌سایت بیشتر باشد، اعتماد گوگل و سایر موتورهای جستجو به وب‌سایت شما نیز بیشتر می‌شود. بر اساس آمار منتشر شده توسط ComScore، در صورتی که در وب‌سایت خود، ویدئو داشته باشید، احتمال ظهور وب‌سایت شما در صفحه اول گوگل، 53 برابر می‌شود. همچنین، وب‌سایت‌هایی که دارای ویدئو هستند، افزایش 41 درصدی ترافیک ارگانیک را نسبت به سایر وب‌سایت‌ها تجربه کرده‌اند. این آمار، اهمیت ویدئو مارکتینگ در سئو را به خوبی نمایش می‌دهد.

ویدئو مارکتینگ باعث افزایش ROI می‌شود. (Video Shows Great ROI)

 

مدیااد، به شما کمک می‌کند تا کمپین‌های تبلیغاتی کسب‌وکار خود را در معتبرترین وب‌سایت‌های ایرانی اجرا کنید و برند خود را در مقابل چشم مخاطبان هدفتان قرار دهید و فروش خود را چندین برابر کنید.

با وجود اینکه تولید ویدئو، کار ساده و کم‌هزینه‌ای نیست، اما 83 درصد از کسب‌وکارها می‌گویند که تولید و انتشار ویدئو، نرخ بازگشت سرمایه بالایی برایشان ایجاد کرده است؛ زیرا چندین برابر آنچه هزینه کرده‌اند را از طریق ویدئو مارکتینگ بدست می‌آورند. حال هرچه میزان بودجه صرف‌شده برای ویدئو مارکتینگ کمتر باشد، اما تاثیرگذاری خوبی در کاربران ایجاد کند، نرخ ROI بالاتری بدست می‌آورد.

 

از آن جایی که علم همواره در حال پیشرفت است، موبایل‌ها و ابزارهای آنلاینی که برای تولید و ویرایش ویدئوها وجود دارند نیز پیشرفته‌تر می‌شوند که می‌توان با استفاده از آن‌ها و با صرف هزینه کمتر، ویدئوهای خوبی تولید کرد. همانطور که در بخش‌های قبل هم اشاره شد، ویدئو مارکتینگ انواع مختلفی دارد و همیشه نیازی به صرف هزینه زیاد برای تجهیزات تولید ویدئو نیست، بلکه این، محتوای ویدئو است که باعث تاثیرگذاری و موفقیت آن می‌شود. حتماً خودتان نیز با ویدئوهایی روبرو شده‌اید که حرفه‌ای نبوده‌اند و حتی با دوربین موبایل ضبط شده‌اند، اما مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفته و به صورت ویروسی بین مردم به اشتراک گذاشته شده‌اند. بنابراین، در صورتی که بتوانید ویدئوهای تاثیرگذار با هزینه کمتری تولید کنید، نرخ بازگشت سرمایه بیشتری نیز بدست می‌آورید.

 

4- ویدئو مارکتینگ برای برند شما اعتماد ایجاد می‌کند. (Video Builds Trust)

افزایش اعتماد با ویدئو مارکتینگ

کاربران با محتواهایی ارتباط برقرار می‌کنند که اعتمادشان را جلب می‌کند. به طور کلی، ایجاد اعتماد، شرط اساسی برای افزایش میزان فروش است و باید به صورت یک هدف جدی توسط کسب‌وکارها دنبال شود. ایده اصلی بازاریابی محتوا، جلب اعتماد مخاطبان و برقراری ارتباط طولانی‌مدت با مخاطب است. به منظور جالب اعتماد مخاطبان، هدف نهایی خود که افزایش فروش است را برای مدتی متوقف کنید و به این فکر کنید که چگونه می‌توانید اطلاعات مفید و جالبی را در اختیار مخاطبین قرار دهید. بهترین محتوای ممکن برای درگیر کردن مخاطبان و جلب اعتماد آن‌ها، ویدئو است.

 

در واقع، مخاطبان مایلند محصولات یا خدمات مورد نظر را به صورت واقعی ببینند و کاربرد آن را با چشم ببینند تا دید بهتری نسبت به محصولات بدست آورند و در نهایت، قانع به خرید آن محصول شوند. ویدئو مارکتینگ به آن‌ها کمک می‌کند تا اطلاعات مورد نیاز درباره محصول و برند را به صورت ساده بدست آورند و به آن اعتماد کنند. هدایت مستقیم کاربران به صفحه خرید، بدون دادن اطلاعات مفید درباره محصول، به ندرت باعث اعتماد مخاطب و تبدیل او به مشتری می‌شود. ویدئو مارکتینگ، بهترین راه برای ایجاد حس اعتماد در مخاطب است و در دنیای بازاریابی مدرن، یک ضرورت محسوب می‌شود. جالب است بدانید که 57 درصد از مصرف‌کنندگان می‌گویند که تماشای ویدئوهای محصول مورد نظر، تصمیم آن‌ها برای خرید آنلاین را قطعی‌تر می‌کند.

 

 

5- ویدئو مارکتینگ موفق، شما را منحصر به فرد می‌کند. (video make you unique)

منحصر به فرد بودن با ویدئو مارکتینگ

آیا می‌خواهید از سایر برندها متمایز باشید؟ منحصر به فرد بودن، نکته قابل توجهی در افزایش میزان فروش است که با تولید و انتشار ویدئوهای باکیفیت امکان‌پذیر خواهد شد. در واقع، ویدئو مارکتینگ می‌تواند منحصر به فرد شما را تضمین کند، اما تولید ویدئوهای باکیفیت و متمایز از رقبا نیز به تلاش بیشتری نیاز دارد. هیچگاه فراموش نکنید که ویدئوهایی که تولید می‌کنید، نماینده‌ای از برند شما هستند؛ بنابراین، باید به اندازه کافی تاثیرگذار باشد. استفاده از داستان‌سرایی جذاب و انتشار ویدئو در رسانه‌های مناسب، مهم‌ترین پارامترها در منحصر به فرد برند شما است.

 

منبع



:: بازدید از این مطلب : 171
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 5 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی سجادی

بر اساس تعریف فیلیپ کاتلر، مدیریت بازاریابی عبارت است از فرایند برنامه‌ریزی و اجرای پندار توزیع ایده، کالا و خدمات به قصد انجام مبادلاتی که به تأمین اهداف انفرادی و سازمانی منجر گردد. برخلاف استنباط سطحی رایج، که مفهوم بازاریابی را ایجاد تقاضا برای محصول می‌داند، بازاریابی به طیف وسیعی از فعالیت‌ها اطلاق می‌گردد که از تحقیقات بازاریابی، برنامه‌ریزی، اجرا و کنترل تقاضا تشکیل شده‌است. مدیر بازاریابی، در چارچوب برنامهٔ بازاریابی، در مورد بازارهای هدف، تولید کالای جدید، قیمت‌گذاری، کانال‌های توزیع کالا، ارتباطات، برندسازی و تبلیغات، فعالیت‌های لازم برای رسیدن به اهداف سازمانی را ساماندهی و هدایت می‌کند.[۳] همان‌طور که از تعریف برمی آید، بازاریابی امری ست که در جهت برنامه‌ریزی نحوه حضور در بازارهای هدفگیری شده برای محصولات/خدمات نقشی پررنگتر ایفا می‌کند. اما باید توجه داشته باشیم، امر برنامه‌ریزی کردن صرفاً نوشتن چند بند از وظایف و مشخص کردن زمان انجام آن‌ها نیست، بلکه وجود یک تیم اجرایی قوی در این زمینه بسیار مهم است. البته می‌توان به این نکته نیز اشاره کرد که وجود تیم‌هایی که میزان فاصله سازمان یا یک واحد خاص را با ارائه گزارش‌های دوره‌ای و مدیریتی مورد بررسی قرار می‌دهند نیز حائز اهمیت است. به روشنی از تعاریف بالا مشخص است، واحد بازاریابی کاری فراتر از فروش و جذب مشتری دارد؛ و این دو بخش کوچکی از کارهای عمده واحد بازاریابی محسوب می‌شود. لازم به ذکر است که دیجیتال مارکتینگ نیز در واقع استفاده درست از ابزار دیجیتال برای رسیدن به اهداف بازاریابی است. و در حال حاضر نسل ۴ و ۵ بازاریایی با ابزارهای دیجیتال ادغام شده است.

 

برخی از واژه‌های مرتبط

نیازها و خواسته‌ها: منشأ و رکن اساسی نظام بازاریابی، نیازها و خواسته‌های انسان است. هر محصولی زاییدهٔ نیازها و خواسته‌های بشر است.

محصول: عبارتند از چیزی که قادر به ارضای یک خواسته باشد.

نیاز: بیان‌کنندهٔ حالت محرومیت احساس شده در فرد است. نیاز شخص را به حرکت وامی‌دارد و به او جهت می‌دهد.

ارزش: میزان برآورده شدن نیاز به وسیلهٔ محصول.

خواسته: شکل برآورده ساختن نیاز است.

تقاضا: توانایی رفع خواسته است.

مبادله و بازار

بازاریابی از زمانی آغاز می‌شود که فرد می‌خواهد نیازها و خواسته‌هایش را از طریقی که آن را مبادله می‌گویند، ارضا کند و بازار عبارت است از محلی برای مبادلات بالقوه. در واقع بازاریابی به معنای کار کردن با بازار است.

 

 

بازاریابی دارای ۹ بخش است:

 

۱-بازارگرایی بایگانی‌شده در ۷ نوامبر ۲۰۱۹ توسط Wayback Machine ۲-بازارشناسی ۳-بازاریابی ۴-بازارسازی ۵-بازار گردی ۶-بازار سنجی ۷-بازار داری ۸-بازار گرمی ۹-بازار گردانی[۵]

 

وظایف مدیریت بازاریابی

شناسایی و ارزیابی عوامل محیط بازاریابی

شناسایی و تجزیه و تحلیل فرصت‌های بازار

بخش‌بندی بازار یا Segmentation

انتخاب بازار هدف یا Segment Selection

جایگاه‌یابی در بازار یا Positioning

طراحی و توسعه آمیزه بازار یا آمیخته بازار (آمیزه بازاریابی) "Marketing Mix" که به آن 4P یا 8P گفته می‌شود

تهیه، اجرا و کنترل برنامه‌های بازاریابی

افزایش آگاهی برند و بالا بردن سطح شناخت برند و تقویت برند

هدف‌گذاری بازارهای هدف برای فروش بالاتر محصولات

مدیریت محصول

یکی از موضوعات در مدیریت محصول، موضع‌یابی است. تمام محصولات در بازار دارای موضع و جایگاه خاصی هستند. موضع و جایگاه محصول عبارتند از نحوهٔ ادراک مصرف‌کنندگان ازآن محصول در مقایسه با ادراک آن‌ها از محصولات رقیب.

 

مدیریت چرخه عمر محصول

به روشی که مدیران بازرگانی برای جانشینی محصولات با استفاده از چرخهٔ عمر محصولات به کار می‌بندند مدیریت چرخه عمر محصول می‌گویند.[۶]

 

منحنی عمر محصول

 

محصولات دارای منحنی عمر خاصی هستند.[۷] در منحنی عمر محصول، مراحلی که محصول جدید در بازار طی می‌کند نشان داده می‌شود. مراحل منحنی رشد

چرخه عمر محصول

مرحلهٔ معرفی

مرحلهٔ رشد

مرحلهٔ بلوغ

مرحلهٔ افول

مرحلهٔ معرفی یا Market Introduction Stage

در این مرحله محصول برای نخستین بار به بازار عرضه می‌شود، فروش به کندی افزایش می‌یابد و سودی وجود ندارد. علت کندی افزایش فروش، ناآشنایی مصرف‌کنندگان با محصول و علت عدم سود، هزینه‌های زیاد بازاریابی و سرمایه‌گذاری است.

 

مرحلهٔ رشد یا Growth Stage

در این مرحله قیمت تمام شدهٔ محصول به‌دلیل افزایش مقیاس تولید کاهش می‌یابد،[۶] حجم فروش به‌سرعت افزایش می‌یابد، در ابتدا سوددهی کم‌کم افزایش می‌یابد، آگاهی عمومی بالا می‌رود، رقابت با حضور بازیگران جدید افزایش می‌یابد.[۸] و نهایتاً به‌دلیل افزایش رقابت شاهد کاهش قیمت خواهیم بود.

 

مرحلهٔ بلوغ یا Maturity Stage

در این مرحله هزینه‌های محصول تحت تأثیر افزایش حجم تولید و همچنین تحت اثر تجربه یا (به انگلیسی: The Experience Curve) کاهش می‌یابد، فروش به بالاترین حد خود رسیده و بازار به مرحلهٔ اشباع می‌رسد و شاهد ورود رقبای جدید به بازار هستیم و همچنین تحت تأثیر وجود محصولات رقابتی زیاد، قیمت تمایل به کاهش پیدا می‌کند. در این مرحله از طریق تمایز برند و تنوع تولید (به انگلیسی: Diversification) شاهد حفظ با افزایش سهم از بازار خواهیم بود و در نهایت سود شرکت کاهش می‌یابد.

 

مرحلهٔ افول یا Saturation and Decline Stage

در این مرحلهٔ فروش، قیمت و سودآوری کاهش یافته و سودآوری در این مرحله از افزایش فروش با اهمیت‌تر می‌شود. این مرحله سرآغاز مرگ محصول می‌باشد.

 

منبع 



:: بازدید از این مطلب : 166
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 28 مهر 1400 | نظرات ()